Dvou vítězných zápasů se nakonec dočkala Zkáza, jelikož Rakovničtí trpěli gólovou impotencí v samostatných nájezdech. Každopádně tým FBC Rakovník „A" letos vybojoval postup do 1. ligy, titul v základní části a 2. místo v play-off, takže sezona se dá zhodnotit jako velmi vydařená.

FBC Rakovník – AC Zkáza Plzeň 1:2 sn

V prvním zápase začala trochu lépe Plzeň. V 9. minutě se vytočil zpoza brány Legát a prostřelil brankáře Březinu. Na druhý poločas se formace vrátily do normálu, hráči Rakovníka se trochu psychicky nabudili a postupně dostávali Plzeň pod tlak. Nutno však podotknout, že šance byly na obou stranách a své týmy hodně drželi brankáři. Toho domácího prostřelil až Koláček. V samostatných nájezdech byli Plzeňští úspěšnější.

FBC Rakovník – AC Zkáza Plzeň 3:1

Druhý zápas začal Rakovník velmi aktivně a bylo vidět, jak moc chce ukázat, že první zápas byl pouze klopýtnutí, které už se nebude opakovat. Hned v čase 1:20 se podařilo Víchovi skórovat, když se dokázal nejlíp zorientovat před brankou.

Za malou chvíli si dvojice Kochánek a Vích vyměnila své role a Kochánek bekhendem zakončil – 0:2. Tito dva nejmladší hráči týmu tak ukázali, že mají sílu na to, rozhodovat zápasy. Do konce poločasu se ještě podařilo trefit branku Vaníčkovi, tečovanou střelu brankář Březina neměl šanci chytit. Ve druhém poločase nakonec o osudu tohoto zápasu rozhodl Pyskatý – 1:3.

FBC Rakovník – AC Zkáza Plzeň 1:2 sn

Ve třetím zápase bylo jasně vidět, že týmy sahají na dno svých sil a snaží se nechat na hřišti všechno. Nechyběly emoce, tresty do konce utkání a utkání nakonec skončilo stejně, jako v první sérii.

Pyskatý je smutný hrdina tohoto play-off, který nedává už třetí nájezd v tomto trojzápase, což u něj není zvykem. Plzeň se trefuje. Za Rakovník následně nedal Šik a poté ani Vlk. Plzeňští se radují. Na lavičce Rakovníka moc veselých obličejů nebylo…

„Pár minut po zápase kluci sami říkali, že letošní sezona byla pro tým skvělá a že hlavní cíl se splnil – postup do 1. ligy," řekl zatím krátce hrající trenér Vít Němeček.

FBC Rakovník: Březina, Němeček, Pyskatý, Vlk, Koláček, Šik, Kochánek, Vích. Náhradníci: Halama, Řezníček.