Strašečtí odcestovali na Moravu se dvanácti hráči do pole. Samotný trenér se tedy musel nominovat do základní sestavy a po průběhu celého zápasu se tento tah ukázal jako velmi povedený.

„Všichni víme, že výkon nebyl ideální. Dělali jsme chyby ve všech činnostech, ale nejvíce v rozehrávce a přechodu středního pásma. Řešíme situace zbytečně složitě. O to víc ale těší tři body. Konečně jsme byli celkem produktivní a obrovské absolutorium zaslouží Kuba v brance," komentoval utkání hrající trenér Jan Falař.

Ten se ve čtvrté minutě totiž významně podílel na první brance v zápase. V obranném pásmu vyhrál buly Falař na obránce Štěpána Lva, jenž poslal balónek po mantinelu, kde se jej na hranici modré čáry povedlo protečovat ven z obranné třetiny Ondřeji Duchoňovi. Míček zatáhl do útočného pásma Jirka Husák, za brankou nahrál Falařovi, který nezištným způsobem předložil do předbrankového prostoru Ondřeji Duchoňovi, jenž zametl balónek mezi betony domácího brankáře Echrechbergera 0:1. To bylo ovšem ze strany modrožlutých na dlouhé minuty vše. Týmu kapitána Duchoně se absolutně nedařila rozehrávka, přechod do útočného pásma a individuálních chyb tedy přibývalo. Bubáky podržel v těžkých chvílích výborný Jakub Liška, dvakrát jej pak zachránila tyč.

Druhá třetina začala podobně, jako tomu bylo na konci první. Hosté byli poměrně často vylučováni, a když byl přísně vykázán na trestnou lavici Falař na deset minut za nesportovní chování, musela se sestava stáhnout na dvě formace. Se zmíněnými přesilovkami domácích si Středočeši dokázali poradit vcelku solidně a vyjma pár střeleckých pokusů se Moravané k ničemu vážnějšímu nedostali. Také hostujícímu výběru byla nabídnuta přesilová hra. Zahrání této početní výhody ale jen demonstrovalo trápení Bubáků v kombinaci. Jako nejvíce nebezpečná se jevila rána od modré čáry v podání kapitána Douši. Ta si ale kýžený cíl nenašla.

Zkraje poslední periody měl na hokejce druhý gól hostů Vít Samšuk, ale střela mu nesedla. Z následného protiútoku se mohli radovat domácí a pravidlo nedáš dostaneš mohlo opět zafungovat. Proti však byl vynikající Liška, který parádním zákrokem lapačkou zamezil třebovskému forvardovi ve skórování. Jako velmi důležitá se jevila druhá branka Strašeckých, která padla šest minut před koncem. Díky skvělé práci Čadka se hosté po delší čas udrželi na balónku v útočném pásmu. Míček se následně dostal na modrou čáru k Falařovi, který na zadní tyči našel milimetrovým pasem Tomáše Duchoně, jenž poslal míček do napůl odkryté branky domácích 0:2. Zbytek utkání si Středočeši pohlídali, a byť domácí zkusili i hru bez brankáře, gólové šance si nevytvořili. Minutu před koncem pak zahrávali přesilovou hru hosté. Domácí, hrající na velké riziko, přišli o míček ve středním pásmu, odkud do samostatného úniku vyslal Honza Falař Ondřeje Duchoně. Ten si s domácím brankářem poradil a přesnou střelou nad lapačku mu nedal šanci 0:3.

„Jdeme do následujícího dvoukola v dobré náladě a s tím, že tuto výhru chceme potvrdit. Jen si musíme dát pozor na uspokojení, budu na to kluky upozorňovat! Jedna vlaštovka jaro nedělá," dodal k utkání kouč Jan Falař.

HBC Nové Strašecí: Liška (Dvořák) Douša, Duchoň T., Lev, Samšuk Dundr, Čadek, Kmeť, Zeman, Brada, Čížek, Husák, Falař, Duchoň O.

Autor: Ondřej Duchoň