A nejen ve své disciplíně. Zamiloval si nově pumtrack, který vám jistě představí jak v našem rozhovoru, tak na Cyklování, kde se tato disciplína určitě objeví. Zírat možná budete i na inovovanou trať u Cafexu, která získala úplně novou tvář…

Jakých závodů ses letos účastnil a na co se teprve připravuješ?
Sezóna je na začátku, takže moc závodů nebylo, ale kalendář se mi celkem plní a myslím si, že letošní sezóna bude hodně nabitá. Zrovna tento víkend jsem byl na závodech v pumtracku, což je závod, který spočívá v tom, že se nesmí šlapat a člověk musí nabírat rychlost jen pumpováním v boulích a správném projetí zatáček.  Nasbíral jsem zkušenosti a chtěl bych tento druh závodu zařadit do Rakovnického cyklování.

Takže tě zase uvidíme na Rakovnickém cyklování?
Jasná věc! Letos s celým realizačním týmem. Cyklování už nyní dáváme dohromady a plánujeme co, kdy, kde a jak bude.

Jaké budou v červenci závody u Cafexu? Prozradíš už něco?
Letos bude konečně změna. Závody sice proběhnou za Cafexem jako vždy, ale na úplně jiných skocích. Ve světě je trend zvětšování a my jsme chtěli držet krok. Celou trať jsme překopali a diváci se můžou těšit na skoky, které připomínají svou velikostí spíš skoky na motorku.

Naučil ses nějaký nový trik?
Pořád se učím a zkouším nové věci. Díky možnosti trénování do molitanu zkoušíme i triky, co připomínají spíše videohru.

Byl jsi přítomen kromě freestylu také nějakého downhillu?
Letos jsem ještě žadný DH závody nejel. Bohužel nebyl zrovna čas, když se nějaké jely. Nemohl jsem si ale odpustit každoroční otevírání bikeparků. Tyhle akce jsou většinou lepší než jakékoliv závody.

Kam jezdíš trénovat?
Jak jsem říkal, přes zimu jezdíme do haly s molitanem a pár skoky. To ale bohužel brzo omrzí a hledám jiné alternativy. Loni jsme byli například v Anglii a letos jsme se podívali i do slunného Španělska, když tady bylo půl metru sněhu.

Co nějaké nové video/film/fotky…?
Fotek není nikdy dost. Snažím se být stále vidět. Focení a točení patří k věcem, které sponzory zajímají nejvíc.
Máš pořád stejné sponzory? Nedostal jsi za poslední rok nějakou novou zajímavou nabídku?
Bez sponzorů by to nešlo. Nebo alespoň ne tak, jako to jde teď. Díky tomu, že se dokážu prosadit a zviditelnit, jim dělám reklamu. Od minulého roku k Horsefeathers, Electric, Kona, Fox, Ndistribution.cz, Shaman racing a Globe přibyla i česká firma na výrobu pneumatik Rubena, se kterou  jsme se dohodli na spolupráci při vývoji nových plášťů.

Říkal jsi, že jste přestavěli park. Může se tam projet i obyčejný cyklista?
Hodně jsme na parku zamakali a vybudovali jsme tam i trať na výše zmiňované závody v pumpování. Tato trať je pro každého. Jak pro nás, tak pro cyklistu, co jede do Senomat nebo například pro děti na odstrkávadlech. Udělali jsem to také proto, abychom našli třeba novou krev. Mladých lidí, co se věnují tomuto sportu, je pomálu a to je veliká škoda.

Takže budou letos za Cafexem dva závody?
Chceme udělat závod, který si užijí jak jezdci, tak diváci. Pumtrack je hrozně zábavná disciplína a rádi bychom ji vložili k dirtovému závodu. Bude více kategorií a mezi ně bude patřit také kategorie amatér. To znamená, že kdo má ruce a nohy, může závodit. Kolo může mít své, nebo bude možno si kolo půjčit od nás.

Vypadá to jako super nápad. Doufám, že se vám závody povedou. Máš možnost pozvat ty, kteří váhají, a já ti děkuji za tvé odpovědi.
Já doufám, že nikdo neváhá, protože je jasné, že  den 21.7. má už dlouho zaškrtnutý jako celodenní pohodovou akci, na které si může zkusit i něco vyhrát. I já děkuji tobě za článek a městu za tuhle akci, která bude letos ještě našláplejší.