„Bohužel, aerobik je sport, který se nedá změřit, stopovat, nic. Výsledky nebudou vždycky odpovídat výkonu, ale s tím se musí počítat," pokrčila rameny jen lehce zklamaná Žaneta.


Palčeková nastoupila do karlovarských bojů za svůj pražský klub The Queen Club pod vedením ceněné trenérky Tamary Jiříkové. Velké seskupení ohebných a pohybově nesmírně nadaných dívek se představilo ve sledované kategorii Aerobik Grande 17 a více let.

Tady panuje tradičně velká konkurence. Osminásobné mistryně světa ze sousedního Kladna (Dancers) už sice odrostly, ale pořád tu byla dvě výtečná ruská seskupení, a také Belgie, která klubu královen vzala loni na MS bronz.

Vodovod. Ilustrační foto.
Kolešovičtí postaví vodovod za padesát milionů

„Porazit Belgii a vrátit jí to byl náš jasný cíl," neskrývala Palčeková a skutečně se dařilo od začátku. Po prvním kole byly Pražanky třetí, a protože ještě lépe zvládly kolo druhé, posunuly se na stříbrnou pozici. Čekalo ale to hlavní – finále.


„Porazily jsme i špičkové české kluby, přesto jsme si nedávaly velké naděje, protože proti nám bylo také velké zastoupeni Rusů. Ti měli i převahu v rozhodcovském sboru,"popisovala rakovnická aerobička, podle níž se Queen Clubu finálová sestava povedla, ale právě rozhodčí to viděli zřejmě jinak a určili Pražankám čtvrtou příčku.

Ilustrační foto.
Zákaz kouření! Od dneška si v hospodě cigaretu nezapálíte

„Pocit u vyhlašování byl hrozný a bohužel to nezacinkalo, byť jsme byly s výkonem spokojené jak my, tak trenérka. I čtvrté místo je ale krásné," zůstala pozitivní Žaneta, podle níž je úspěch, že porazily čtyři týmy světové špičky. „Já si všechny tři sestavy moc užila a jsem neskutečně ráda, že jsem se dostala až takhle daleko. Jsme odhodlané bojovat dál a ukázat na Mistrovství světa, že na medailový stupínek patříme," dodala.