HBC Nové Strašecí – HBC Tygři Mladá Boleslav 2:7 (0:2, 2:3, 0:2)

Trenér domácích Jan Falař se proti Boleslavi musel obejít bez zraněných Bárty a Pechance a nenastoupil ani Krištofov. Po úvodních šancích na obou stranách domácí defenziva pustila do brejku Bernarda, který otevřel skóre – 0:1. Hostům rychlá branka pomohla, byli lepší a svoji aktivitu přetavili v druhý gól, když se opět prosadil Bernard – 0:2. Novostrašečtí, hrající na dvě formace, se jen stěží dostávali do správného tempa a jen zřídka dokázali ohrozit hostující branku.

Sotva začala druhá část, domácí hned v prvním střídání inkasovali. Po ztrátě Čadka se Boleslavští dostali do přečíslení, které zkušeně využili – 0:3. Bubáci se snažili o snížení, ale místo toho se ve 24. minutě zásluhou Bydžovského prosadili opět hosté – 0:4. Až po čtvrté inkasované brance se ke slovu dostali také domácí, kteří Samšukem snížili na 1:4. Hned v následující minutě snížil na rozdíl dvou branek Čížek, ale Novostrašečtí se dlouho neradovali, neboť hned vzápětí zvýšil Čech na 5:2 pro Boleslav.

Tato trefa Bubáky definitivně zlomila a v třetí třetině už celek trenéra Falaře nenašel síly na zdramatizování duelu, naopak Boleslavští své vedení ještě o dvě branky navýšili – 2:7.

„S Boleslaví to byl „zápas blbec". Navíc se nám rozpadl kádr z důvodu zranění, nemocí či jiných povinností. Možná jsme to měli až moc v hlavě, proto jsme zápas v uvozovkách odchodili. Chyběla bojovnost, chtíč, chuť. Do dalších zápasů je takový výkon nepřípustný," zhodnotil sobotní duel trenér „Bubáků" Jan Falař.

HBC Nové Strašecí – HBC Svítkov Stars 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

V neděli se v sestavě oproti sobotě objevila trojice Soukup, Hlavsa, Ševčík a ještě před startem duelu hráči uctili památku tragicky zesnulého hokejbalového mistra světa Libora Topolánka minutou ticha.

Novostrašečtí, kteří tentokrát hráli na tři útoky, na dlouhé minuty nepouštěli hosty z pásma a jedna šance střídala druhou. S pokusy kapitána Duchoně, Hlavsy, či Lva si však gólman hostů Mroviec dokázal poradit. Pardubice se do útočného pásma dostávaly sporadicky. Jednou ovšem Lišku, který dostal v tomto zápase důvěru před Dvořákem, zachránila tyč.

Ve druhé třetině se obrázek hry vyrovnal a také padla jediná branka utkání. Po buly v útočném pásmu si ve skrumáži hráčů našel míček Kohoutek a bekhendem mezi betony překvapil brankáře Lišku – 0:1. Inkasovaná branka domácí zaskočila a iniciativu převzali Východočeši, kteří si vypracovali několik příležitostí, ale gólman Liška držel domácí stále v kontaktu.

I přes velkou snahu a bojovnost se domácím ve třetí části nedařilo brankáře hostů prostřelit a když Pardubice přestály i závěrečnou power play, odvezly si cennou výhru 1:0.

Kouč „Bubáků" Jan Falař přiznal, že kromě výborného výkonu gólmana Svítkova se jeho svěřenci potýkali i se smůlou. „Tentokrát nemůžu týmu nic vytknout. Kdo zápas viděl, určitě uzná, že jsme neměli to kýžené štěstí. Navíc soupeřův brankář podal famózní výkon, pro mne jednoznačně hráč zápasu, i když naše zakončování bylo častokrát tristní. Hodně mi to připomnělo zápas s Plzní, který jsme jedním ušmudlaným gólem získali na naši stranu, tentokrát to však bylo opačně. Hlavně se z dvou proher v řadě nepodělat."

Do konce podzimu odehrají Novostrašečtí ještě čtyři utkání na hřištích soupeřů. Nejbližší zápas je na programu v neděli 6.11. v Chlumci nad Cidlinou.

HBC Nové Strašecí.: Liška (Dvořák) – Samšuk, Duchoň T., Lev, Soukup – Falař, Čadek, Kmeť, Ševčík, Brada, Duchoň O., Hlavsa, Husák, Čížek.