První zápas jste sice prohrály, ale alespoň bod jste vybojovat mohly, že?
První set jsme sice začaly dobře, ale poté přišla z jejich strany série, po které nám utekly a úvodní sadu s přehledem vyhrály. Druhý set byl mnohem vyrovnanější, ale bohužel nevyšla koncovka. Ve třetí sadě nám přišli zafandit basketbalisté, což nám dodalo sílu a přejely jsme je. Bohužel, namísto vyrovnání jsme ve 4. setu dělaly velké chyby, jež nás stály lepší výsledek.

Druhý zápas jste prohrály 3:0 na sety, ale tak jednoznačné to také nebylo…
Odpolední zápas jsme začaly trochu lépe, docela jsme se s nimi praly, škoda, že jsme nezvládly lépe koncovky. V posledním setu jsme sice vedly asi 16:10, ale skončilo to nakonec 18:25. Takže dokázaly dělat třeba deseti i více bodové šňůry.

Co vám dělalo největší problém?
U nás velmi chyběla mezihra, nedokázaly jsme si přitáhnout balon v poli. Měly jsme špatné příjmy, hodně nám to lítalo, tak jsme musely hrát přes smečařku. To samozřejmě ony vypozorovaly a připravily pro ní vysoký dvojblok a pak se nám to těžko pokládalo na zem. Musely jsme si tedy poradit tak, že jsme blok vytloukly, nebo dát balon mimo blok, ale na to byly připraveny a v tom byl největší rozdíl.

Co bylo naopak vaší silnou stránkou?
Krok jsme s příbramskými hráčkami držely pouze tehdy, když se nám dařilo na podání, neboť když měly špatný příjem, jejich smeče jsme pak dokázaly ubránit. Jenže jsme si to pak zkazily jednoduchými chybami. Kdybychom tolik nekazily, potrápily bychom je mnohem více.

Příbram však doposud neztratila ani bod…
Podle mě patří do vyšší soutěže. Mají výborné pole, výborné bloky, neboť jsou vysoké. Mají i razantnější útoky. I tak mě ale mrzí, že jsme se s nimi více nepraly, jako tomu bylo v dřívějších letech, kdy jsme je doma dokázaly porazit a i venku nějaký bod uzmout.

Příbram byla vloni ve vaší skupině rovněž suverénní, ale celkově se z vítězství radoval Nymburk, který kraluje i v druhé lize. Jak velký je mezi těmito soutěžemi rozdíl?
My jsme druhou ligu hrály jeden rok, ale pouze v šesti lidech, což bylo těžké a proto jsme hned spadly. Čelo tabulky je někde jinde, ale s těmi ostatními se dalo hrát, ale je třeba hrát ve více, než šesti hráčkách. Pokud by Příbram do ligy postoupila, myslím, že by na ni měla. Nevím však, zda má takové ambice.