HBC Rakovník – HBC Suchdol 6:1 ( 2:0,2:0,2:1)

Úvodní dva direkty zasadil soupeři Milan Sýkora st., který krátce po sobě vyškolil suchdolskou obranu, přičemž druhý zásah si připsal dokonce v oslabení. Domácí v pohodovém tempu kontrolovali vývoj utkání, když díky gólmanu Gerlichovi přežili i dvojnásobné oslabení.

V podobném duchu se neslo i druhé dějství. Krátce po přestávce zvýšil Pospíšil již na 3:0, navíc odražený míček z Cafourkovy hokejky poslal v přesilové hře počtvrté do sítě Šíma. Rakovničtí, vědomi si pohodlného náskoku, nechávali v několika případech vyniknout brankáře Gerlicha.

Ve 33. minutě rozsvítil na ukazateli 5:0 z přesilové hry Pospíšil, šestý úspěch Rakovnických zaznamenal Suchý. Do konce zápasu a k čistému kontu chyběly dvě minuty. V těch se nakonec radovali z čestného úspěchu i hosté, když o čisté konto připravil Gerlicha Tácha. Víc ale poslední celek tabulky v Rakovníku nepředvedl.

„Suchdol se nachází na chvostu tabulky a víme o nich, že hrají tvrdý hokejbal. My jsme se jejich hře přizpůsobili, ale podařilo se nám vstřelit rychlé dvě branky. Poté už se nám hrálo líp, akorát mě mrzí, že jsme nepředváděli naši technickou hru, protože pak by odešli s mnohem větším přídělem. Hráči mají podvědomě v hlavách, že s relativně slabším soupeřem nemusí hrát úplně naplno, což byl právě tento případ," uvedl k prvnímu duelu rakovnický hrající trenér Martin Tvarůžek.

HBC Rakovník – HBC Chlumec nad Cidlinou 6:3 (1:0,2:1,3:2)

Nedělní duel přinesl mnohem vyrovnanější průběh. Na úvodní Soukupovu branku dokázali hosté odpovědět 
v 17. minutě a najednou jich bylo plné hřiště. Domácí však měli střelecky disponovaného Pospíšila, který poprvé ukázal svoji sílu ve 22. minutě v přesilové hře. Na 3:1 zvyšoval krátce před koncem druhé části a hattrick dovršil 
v 34. minutě. Díky jeho přesné mušce se Rakovník dostal k pohodlnému vedení 4:1, které ještě navýšil šťastnou střelou Stahl a bylo prakticky rozhodnuto. Nepříznivý stav vyvolával u hostů emoce i touhu alespoň korigovat nepříznivý stav. To se jim po nedůrazných zákrocích rakovnické obrany povedlo, avšak čtyřgólový náskok vrátil domácím po krásné kombinaci s Milanem Sýkorou st. Soukup, jenž zaznamenal poslední podzimní rakovnický úspěch. Tři minuty před koncem hosté již jen korigovali na konečných 6:3.

„Nedělní zápas byl o něčem jiném. Soupeř byl kvalitnější a dokázal vzdorovat do poloviny utkání. I když hráli podobný styl jako Suchdol, byli na tom lépe takticky, více si nás hlídali. Navíc mají ve svých řadách několik hokejistů, ale nakonec jsme to zvládli, za což klukům děkuji, stejně jako jim děkuji za celý podzim. Nepamatuji si, že by nějaké mužstvo v první lize vyhrálo podzimní část takhle suverénně. Také mě těší, že se dokáže prosazovat více hráčů a není to jen na jednom útoku, jako u jiných mužstev. To je hlavní rozdíl mezi námi a zbytkem soutěže, díky němuž jsme tam, kde jsme," dodal hrající trenér rakovnického týmu Martin Tvarůžek.

HBC Rakovník: Gerlich – Sunkovský, Cafourek, Pospíšil, Suchý, O. Tvarůžek, J. Sýkora, Tlustý – M. Sýkora ml., Soukup, Stahl, M. Sýkora st., Hildebrand, Koloc, J. Martínek, Schierl, Šíma. Hrající trenér M. Tvarůžek