Podle pořadatele Martina Zvoníčka se návštěvníci mohou těšit na bohatý program, ale hlavně skoky do vody, o kterých akce je. Letos tu budou k vidění například medailisté z mistrovství Evropy. Také se zúčastní Michal Navrátil, český top skokan, který skáče světovou sérii a závodech v Hřiměždicích se asi před deseti lety „zrodil“. Dnes je to jediný český profesionální skokan.

K tomu návštěvníky čeká hudba. Bude tu několik pódií, na kterých se představí české i zahraniční kapely a hudební hvězdy. Plus další doprovodný program, jako jsou exhibice na skateboardech, kolech BMX, slackline, flyboardech či U-rampa. Těšit se je možné také na téměř stometrovou vodní skluzavku.

Mirka Josefíková se svým prvním psem Joeym. Koupila ho v době, kdy neměla tušení, že množírny existují, na burze, kde byl v papírové krabici. Kvůli řadě zdravotních problémů v necelých sedmi letech umřel na selhání srdce.
Po smrti psa začala bojovat proti množírnám
Přípravy na Desperados High Jump v Hřiměždicích 2017. Skokan Jan Bílý.
Skokan Jan Bílý: Člověk se nesmí nechat výškou pohltit

„Snažíme se to dělat tak, aby se tu lidé ani chvíli nenudili a víkend byl neustále nabitý nějakou zábavou,“ říká Martin Zvoníček.

V pátek se v rámci skokanské show představí německá partička X-Diving, která je pověstná svými stylovými freestyle placáky. Novinkou bude, že se x-diveři představí na speciálním BLOBu. To je jinými slovy obří nafukovací tubus.

„Já osobně se těším na anglického skokana Idana Hesslopa, současného mistra Evropy. Je mu patnáct let a je to obrovský talent Cliffdivingu. Samozřejmě na Michala Navrátila, který tu před třemi lety skočil z dvaatřicet metrů, což je absolutní rekord High Jumpu. A potom na vystoupeni Stanton Wariors,“doplňuje.

Návštěvnost se rok od roku zvyšuje a je očekává se příjezd několika tisíc návštěvníků. Případné nepříznivé počasí by nemělo závody ohrozit, tedy pokud nebude opravdu silný vítr.

Michal Navrátil.
Na High Jumpu padl rekord, výšku dvaatřicet metrů pokořil Michal Navrátil
Skokan do vody Michal Navrátil.
Skokan Michal Navrátil: V koutku duše vás až mrazí z nebezpečí v každém skoku

ŠÁRKA SPÁČILOVÁ