„Čekali jsme na Hostivaři těžký zápas i proto, že nám chyběli Jan Seemann, Radek Ostaš, Procházka, Hornof a Gregor. Víc příležitostí dostali mladí hráči, z nichž pro Krejčího to byla extraligová premiéra,“ přiblížil předzápasové problémy s kádrem hrající trenér Pavel Hraba. „Domácí vsadili na aktivní hru, vybojovali si šance, trestné rohy i penaltu, ale neproměnili a my jsme dokázali trestat z rychlých brejků,“ řekl k první půli Hraba, jenž byl s druhou částí naprosto spokojen.

„Po přestávce nás bylo plné hřiště a všude přesně tam, kde jsme měli být. Branky padaly po individuálních akcích i kombinaci. Byl to skvělý vstup do soutěže.“

Ilustrační foto
Hokejisté smetli Louny


Skóre prvního poločasu obstarali navzdory hostivařské převaze v poslední osmiminutovce před přestávkou Bodnár a M. Seemann z brejků a otřesení domácí pak museli sledovat rakovnický koncert i v druhém dějství. Na 0:3 zvyšoval v 50. minutě znovu Seemann a hned o vzápětí ho napodobil Trejbal. Za rozhodnutého stavu došlo ještě k dvěma brankám na obou stranách, když hattrick zkompletoval Seemann a trefil se také mladík Tran. 


HC 1972 Rakovník: Hraba - Dašek, Kopřiva, Krejčí, J.Ostaš, Trejbal, M. Seemann, Jahoda, Hudeček, Hlína, Hamouz, Bodnár, Jílek, Skála,Tran. Hrající trenér Pavel Hraba. 


Autoři: Miroslav Koloc, Josef Rod