Další závody se týkaly Radka Tichého ml. a to nominační závod 9.-10.ledna, který měl prokázat výkonnost nejlepších juniorů v České republice. Do tohoto závodu se nominovalo 7 střelců. Radek byl mezi nimi. Ale zrovna neměl své dny, trápil se a v prvním závodě nastřílel 605,8 bodu (4.místo) a v druhém 606,2 bodu (4.místo).
Následoval další závod GP Plzeň 15.-16. ledna s mezinárodní účastí (střelci z 15 států). Radek se snažil a poctivě pracoval na výstřelech do poslední rány, jeho výsledek 611,4 bodu však stačil na 9.místo (1,5 bodu od finálového závodu). Z českých střelců byl třetí. Druhý závod byl na stejné úrovni (611,1 bodu) a celkově 11.místo. Z Českých střelců byl pátý, ale měl vyrovnané výsledky.

Asistent státního trenéra pro juniorskou reprezentaci dal Radkovi šanci startovat na mezinárodních závodech v německém Mnichově na Olympijské střelnici. Tento závod byl rozhodující před nominací na Mistrovství Evropy. Radek odjel s českou výpravou 28. - 29. ledna do Mnichova.

Svůj první reprezentační start za Českou republiku zvládl na výbornou a povedli se mu oba závody. Jejich hodnota byla 614,8 bodu (34.místo) a 615,2 bodu (44.místo). Tento závod byl obsazen nejlepšími juniorskými střelci z Evropy a Radek se opravdu neztratil. Po návratu zasedla komise trenérů a rozhodovala o nominaci střelců na Mistrovství Evropy, které se koná 23. – 28. února v maďarském Gyóru. Radek je svojí výkonností přesvědčil a byl nominován na toto mistrovství spolu s Filipem Nepejchalem a Václavem Kelnarem.

Nyní Radka čeká přípravný závod v Rakousku, poté závěrečné soustředění v Plzni a pak následuje odjezd do Maďarska. ⋌