Loni uctilo památku známého spisovatele  a sportovního novináře 646 pochodníků, přičemž  i s hosty zavítalo nad údolí řeky Berounky okolo tisícovky lidí.

Pro letošní ročník připravili pořadatelé tři okruhy dlouhé 10, 15 a 25 km. Cyklisté si mohou zvolit trasu podle vlastních představ a možností.  První zájemci se vypraví vstříc prvním metrům už v sedm ráno, poslední o tři hodiny později.  

V cíli na ně bude čekat až do půlnoci bohatý a pestrý doprovodný program, včetně pietního aktu u pamětní desky Oty Pavla.

Také tentokrát povedou malebné trasy pěšinami Křivoklátských lesů přes přívoz v Luhu pod Branovem, kde bude otevřená hojně navštěvovaná spisovatelova stálá expozice. "Rád si přivstanu, aby se turisté z nezabudické strany, kteří rádi vyráží do terénu hned po ránu, dostali co nejdříve na start," usmál se převozník Jiří Nagy.

Na turisty, kteří využijí na cestu do Branova hromadné dopravní prostředky, bude čekat na vlakovém nádraží v Roztokách u Křivoklátu autobus s odjezdem v 7.30 hodin.  Zpět se bude vracet okolo třetí odpolední.