Proti Jihočechům vedli Bubáci již o tři góly, pak ale udělali z duelu zbytečné drama, což moc dobře ví i nový kouč Václav Pavlík. „Převládají smíšené pocity. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli, navíc před domácím publikem. Ve hře ale byla spousta chyb. Za stavu 4:1 jsme měli utkání dohrát, přidat ještě nějaké góly a v klidu si dojít pro vítězství. Mohli si takhle zahrát všichni hráči,“ je si vědom Pavlík. Tomu se nelíbily hlavně zbytečné fauly.

„Soupeři jsme častým vylučováním hru velmi usnadnili. To nás hrozně sráží. Dále tam byly fatální chyby v rozehrávce. Na těchto věcech musíme zapracovat.“
V kladenské aréně museli Novostrašečtí od úvodního buly dotahovat. To se jim nakonec nepovedlo a padli s Junglem 3:5, když se za Kladenské třemi asistencemi blýskl bývalý hráč Rakovníka Milan Sýkora starší. 

HC 1972 Rakovník - Praga 1:1 (jaro 2014)
Start pozemkářům vyšel výborně


„Po nepovedené první třetině, kdy jsme si museli určitě věci vyříkat, jsem rád, že se nám utkání podařilo zdramatizovat. Předvedli jsme bojovný výkon, za což chci kluky pochválit. Myslím, že ambiciózní soupeř, který do svého kádru vložil určité investice, nečekal, jak moc je dokážeme zatlačit a o výsledek se bál,“ zhodnotil utkání Václav Pavlík.


HBC Nové Strašecí: Polanský (Dvořák) – Husák, Tománek, Lev, Samšuk, Douša, Duchoň T. – Brada, Čadek, Duchoň O., Patera, Falař, Čížek Jan, Knobloch, Ryss, Kmeť, Hlavsa, Brožek, Sus. 


Autoři: Josef Rod, Ondřej Duchoň