Operační důstojník okamžitě na místo vyslal hlídku strážníků, která se právě dostavila na služebnu z kontrolní činnosti. K hlídce si přisedl do vozidla strážník v civilu, který právě nastupoval na ranní směnu. Operační důstojník ještě stihl přivolat rychlou záchrannou službu a Policii ČR. Pak začala ostrá akce.

"Strážníci, kteří v malé chvíli dorazili na místo, zjistili, že se muž pořezal na levém zápěstí, ze kterého silně krvácel a měl přiložen nůž na krku. Na výzvu aby odhodil nůž, a nechal se ošetřit, reagoval slovy, že k sobě nikoho nepustí, že chce vykrvácet a skončit se životem. Dále uváděl, že pokud se k němu někdo přiblíží, podřízne si ještě krk," popsal vyhrocenou situaci na náměstí ředitel mladoboleslavské městské policie Tomáš Kypta.

Strážník v civilu ale okamžitě začal s mužem komunikovat a podařilo se mu jej po chvíli přesvědčit, aby nůž odložil a nechal se od městské policie ošetřit. Hned jak krvácející muž nůž odložil, strážníci ve spolupráci s policisty, kteří se na místo mezitím dostavili, poskytli muži první pomoc a podřezané zápěstí mu ovázali. Dále se na místo dostavila rychlá záchranná služba, která muže převezla k dalšímu ošetření.

Čtěte také: Muž se chtěl na frekventované silnici zabít skokem pod auto. 'Jen' se zranil