Nyní ale podle všeho, přes nesouhlas nejen místních, ale i valné části zastupitelů, plán na tento projekt znovu ožil. A proto vyrazili zdejší obyvatelé v čele s ochránci přírody opět do boje. „Petice, kterou jsme proti tomuto záměru sepsali, má 607 podpisů," potvrdila jedna z iniciátorek petice Milada Vrbová z Českého svazu ochránců přírody Klenice.

Lidé kritizují především fakt, že vodní nádrž je nejméně vhodným a přitom nejdražším řešením této lokality. „Vodní plochu bude nutné neustále čistit, protože se bude zanášet, a za to město zaplatí milionové částky z rozpočtu. Skoro se nabízí, že je to záměr a důvod, proč kdosi z vedení města o ten rybníček tak stojí," myslí si jeden z vodohospodářů, který si nepřál být jmenován.

Příprava projektové dokumentace

Už v dubnu Boleslavskému deníku potvrdila mluvčí města Hana Kopalová, že nápad je znovu na stole. „V současné době probíhá příprava projektové dokumentace pro územní řízení. Dotčení účastníci řízení, čili majitelé přilehlých nemovitostí, se včas dozvědí o zahájení řízení. Vše bylo projednáno s dotčenými úřady s kladným výsledkem," uvedla.

Vypadá to ale, že obavy lidí z okolí Vančurovy ulice, že dojde k zatopení podsklepení jejich domů, zatím nikdo nevyvrátil.

Čtěte také: Obce na Rakovnicku plánují výstavbu nových rybníků. Hlavně kvůli suchu