Policie pátrá po pohřešované ženě.Zdroj: PČR

"Ráda bych vás poprosila o pomoc při pátrání po pohřešované ženě se jménem Alex Průša, která se však cítí a vypadá jako muž. Vzhledem ke svým dlouhodobým psychickým problémům byla na doporučení lékaře hospitalizována v Psychiatrické léčebně Kosmonosy, okr. Mladá Boleslav. Žena trpěla depresemi a několikrát mluvila o sebevraždě, o kterou se zatím nikdy nepokusila," říká policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

V úterý 4. července v odpoledních hodinách byla v doprovodu své matky na procházce v okolí léčebny, odkud své matce utekla. Mladoboleslavští policisté po ženě pátrají a žádají veřejnost o pomoc k poskytnutí informací k jejímu pohybu. 

Jelikož žena svým útěkem přerušila léčbu, není vyloučeno, že s ohledem na svůj psychický stav by mohla mít sebevražedné sklony a být agresivní vůči svému okolí.

Žena pochází z okresu Trutnov a na okrese Mladá Boleslav nikoho nezná. Může se pohybovat v podstatě kdekoliv. Nelze odhadnout, kam by pohřešovaná mohla jít.

K popisu osoby: 175 cm vysoká, váha 74 kg, krátce střižené rusé vlasy, oválný obličej, modré oči. V době zmizení byla oblečena do strakaté mikiny, kožené vesty a modrých riflových kalhot.

Proč muž vypadl z okna na chodník na pěší zóně ve Slaném, policie zjišťuje.
Muž pád z okna nepřežil
Ilustrační foto.
Slánské centrum plochodrážní mládeže má evropský titul