VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zmrzlina je fenomén pro všechny generace

Region - Lákavé lahodné sladké pokušení v podobě zmrzliny má tisíce podob. Výběr je v současnosti veliký a cena za jediný kopeček není zanedbatelná. I proto se zákazníci nespokojí s ledasčím, jako tomu bývávalo a žádají vysokou kvalitu.

17.5.2017 AKTUALIZOVÁNO 17.5.2017
SDÍLEJ:

Zmrzlina. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

Díky rostoucí konkurenci si lidé mohou vybrat z mnoha druhů. Někdo dává přednost klasické jahodové a vanilkové, jiný touží po něčem onačejším. Pro Čechy byla vždy neopakovatelná zmrzlina na Jadranu stejně jako v sousední Itálii, k jejich kvalitě se však i tuzemská v současnosti mnohdy přibližuje.

Kladno

Vyhlášenou zmrzlinu si díky tomu mohou lidé z Kladenska zakoupit v řadě míst. Oblíbenou mají například v Cukrářství Pudilovi v Kladně i Slaném, v Italské cukrárně na Londě ve Slaném či na náměstí nebo v nedaleké Kačici, kam se před časem přestěhoval uznávaný zmrzlinář z Tuchlovic se svojí značkou 2AD.

Rakovník

Nejen chuť ale i zdraví rozhodují. Bezlepkovou kopečkovou zmrzlinu prodávají například v Rakovníku ve Světě čaje, kávy a oříšků v domě u Ludvíka Cédla. Denně i 100 porcí.

„Odebíráme zmrzlinu od firmy Ňam Ňam z Velké Dobré na Kladensku, kde ji vyrábějí z přírodních ingrediencí. Nejoblíbenější je u našich zákazníků určitě příchuť královský nugát," řekla Dagmar Janoušková, majitelka provozovny. Vyrobit vlastní speciální pivní příchuť se rozhodli v Divadelní restauraci v Rakovníku. „Chtěli jsme se odlišit od konkurence a taky nabídnout něco jiného. Při posvícenském víkendu jsme ji museli dvakrát přidělávat," uvedla obsluha restaurace.

Beroun

Na Berounsku se těší velké oblibě Hýskovská zmrzlina. Pochutnáte si na ní v Hýskově, Králově Dvoře, na městské hoře v Berouně, v restauracích v Karlštejně či Svinařích. „Dříve byla v kurzu vanilková, ale od té doby, co vyrábíme domácí ovocnou zmrzlinu, je to padesát na padesát," říká majitel a výrobce Hýskovské zmrzliny Jan Blahovec. Jejich novinkou je citrusová zmrzlina Calamansi.

Výtečnou zmrzlinu mají v Berouně také u Horní brány.

Příbram

Ve speciálním obchodě se zmrzlinou La favorita v Příbrami je největším hitem pistáciová zmrzlina. Na její výrobu si nechávají vozit pistácie až ze Sicílie. „Kromě dalších příchutí si lidé chválí zmrzlinu s portským vínem a děti nejvíce vítají posypání lentilkami.

Pro všechny zmrzlináře platí stejné. Jak vyjde sluníčko, mají plno.

Autor: Kateřina Husárová

17.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Slavnostní začátek a pak rozpaky. Hořovick prohrálo 2:3.
19

Drama se šťastným koncem! SK Rakovník vydřel v Hořovicku první venkovní výhru

Lánský zámecký park.
12

Lánský zámecký park láká k podzimní procházce

Žlutá lavina nadělila Bolevci desítku

Rakovník /FOTOGALERIE/- Ani ve druhém kole české extraligy rakovničtí pozemní hokejisté nezaváhali a převálcovali plzeňský Bolevec dvouciferným výsledkem.Po dvou zápasech tak začali podzimní část plným bodovým ziskem.

Mladí hasiči změřili své síly ve Hřebči

Hřebeč /FOTOGALERIE/ - Na fotbalovém hřišti ve Hřebči v sobotu soutěžili mladí hasiči v královské disciplíně požárního sportu, tedy požárním útoku. Do 29. ročníku Memoriálu Jaroslava Haška a Miroslava Thota se zapojilo celkem sto devadesát starších a mladších žáků z tuctu hasičských sborů nejen z blízkého okolí.

Šlágr na Zátiší rozhodovaly penalty. Bonusový bod získaly Kolešovice

Rakovnicko /FOTOGALERIE/ - Okresní přebor pokračuje 5. kolem. V souboji dosud neporažených týmů vyhrály Kolešovice na Olympii až po penaltách, což znamená, že žádný tým soutěže již není stoprocentní. Zápas, který skončil po 90 minutách 0:0, nedohrálo ani jedno mužstvo v plném počtu hráčů.

OBRAZEM: Nejtvrdší hasiči soutěžili na Husově náměstí v Rakovníku

Slaný - Husovo náměstí v Rakovníku patřilo v sobotu hasičům. Ti zde soutěžili o titul Nejtvrdší hasič v soutěži O pohár starosty Krajského sdružení hasičů. Hasiči i hasičky z širokého okolí zdolávali náročnou trať a nemalý počet z nich si sáhl na dno.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení