První problém byl, že vozidlo vyjelo na cestu bez registrační značky. Mluvčí policie Michaela Richterová popsala další průběh kontroly: „Pětašedesátiletý řidič z Rakovnicka byl vyzván 
k předložení dokladů. Vzápětí kolegové zjistili, že kontrolovaný muž nevlastní řidičský průkaz."
Následovala dechová zkouška.

První výdech vyšel s pozitivním výsledkem téměř 1,30 promile alkoholu a druhý dokonce 2,50 promile alkoholu v dechu. „V té chvíli začal být řidič vůči policistům velice agresivní," upozornila Michaela Richterová.

Hlídka tedy byla dle jejích slov nucena použít donucovacích prostředků. Rakovničan byl následně zadržen a eskortován do cely předběžného zadržení do Rakovníka.

Račice – Zatím neznámý řidič přerazil v neděli večer telefonní sloup v Račicích. Mířil ve Škodě Felicii do místního kempu a v prudké pravotočivé zatáčce vjel příliš rychle na levou krajnici a srazil sloup na silnici. Pak ujel. Auto bylo policisty nalezeno stojící před jedním z místních domů. Jeho dvaačtyřicetiletý majitel však zmizel. Neví se tedy, zda auto v době kolize řídil, nebo ho někomu půjčil. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Berouna a dobrovolní z Roztok. Byla pořízena fotodokumentace poškození škodovky. Škoda dělá 30 tisíc korun.