Skončila ve vratech
Všesulov – Rakovnické dopravní policisty tu v pátek ráno zaměstnala nehoda, kterou zavinila 50letá řidička osobního auta značky Opel Corsa. Ta zřejmě podcenila déšť a mokrou vozovku. Při projíždění obcí dostala v pravotočivé zatáčce smyk, vjela do protisměru a následně skončila až vlevo mimo silnici, kde nejprve narazila do zábradlí u mostku a zastavila se až nárazem do vrat a plotu rodinného domu. Tam auto i řidičku našli policisté. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, zato škoda je značná. 105 tisíc zahrnuje poškození auta, oplocení domu i zábradlí mostku.


Za poplach může škvíra v komíně
Srbeč – K nahlášenému požáru vyjížděli hasiči krátce před druhou odpolední do chatové oblasti v Srbči. Měla tu hořet menší chata. Na místo proto vyjeli profesionální hasiči z Rakovníka, Slaného, a také srbečský, řevničovský a mšecký dobrovolný sbor. Po příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o vydrolenou spáru v komíně, kterou se do vnitřních prostor vyvalil kouř. Z pohledu hasičů tak nešlo o velký požár, přesto majiteli chaty doporučili, aby v kamnech netopil a raději si je i komín nechal zkontrolovat odborníkem. Škoda nevznikla žádná. 

Město Rakovník.
Dvě tajemnice radnice. Rakovnická rarita


Kontrolou odhalili užití drogy
Lubná – Náhodná silniční kontrola odhalila u mladého řidiče řízení pod vlivem drog. Pětadvaceletému muži neulehčí ani fakt, že drogu užil už koncem srpna a její užití přiznal. Konkrétně se jednalo o pervitin. Policistům přítomnost návykové látky pomohl odhalit orientační test, odběr biologického materiálu muž odmítl. Kromě testu na drogy policisté u muže provedli také test na alkohol, ten byl ale negativní. Že šlo o neukázněného řidiče, dokazuje také to, že hlídce nepředložil žádné osobní doklady ani doklady od vozidla.


Pro zraněné musela záchranka
Lubná – Od pátku hasiči evidovali celkem deset událostí, z toho pět případů tvořily spíše lehké dopravní nehody. Jedna z nich si přesto vyžádala zásah nejen hasičů a policie, ale také záchranářů. Šlo o nehodu v podvečerních hodinách v lese mezi obcemi Lubná a Příčina. Osobní auto, které tu havarovalo, skončilo na boku. Zraněny byly dvě osoby, které se při příjezdu záchranky nacházely mimo vozidlo. Převezeny byly do rakovnické nemocnice. Hasiči auto zajistili a v rámci protipožárních opatření u něj odpojili akumulátor.