Jak potvrdili místní, neshody v rodině trvaly už nějakou dobu. Co bylo příčinou svárů ale není zatím úplně zřejmé. Muž, který bydlel v domě jen s matkou, měl ženě způsobit zranění neslučitelná se životem.

Ilustrační foto.
Opozice kritizuje v Kladně počty úředníků

Podle lidí ze sousedství byl syn zavražděné ženy povoláním účetní na kladenském finančním úřadu. V minulosti byl už soudně trestán za násilný trestný čin, podle všeho se ho dopustil také na svojí matce. 

Kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová k případu oficiálně sdělila: "V pondělí v dopoledních hodinách byla v jedné obci na Kladensku nalezena bez známek života čtyřiaosmdesátiletá žena. Co bylo příčinou její smrti, je v tuto chvíli předmětem šetření. Byla nařízena soudní pitva. Z místa byla eskortována jedna podezřelá osoba a není vyloučeno, že se jednalo o násilný trestný čin," sdělila mluvčí.

Jak Kladenský deník v Hradečně zjistil, seniorce se v pondělí nemohl dovolat její synovec. Bylo mu to divné, tak se za tetou do vesnice rozjel. Když vešel do domu, našel ji mrtvou. Na místě byl v tu dobu i její syn.

Policejní akce ve Vepřkově ulici
Na doktora zaútočil se sekyrou v ruce, jen štěstím ho nezabil

K případu proto dorazila prvosledová hlídka oddělení hlídkové služby územního odboru Kladno, která muže z místa činu odvezla k výslechu. Při zatýkání prý ani nekladl odpor. Jak se shodli místní, bylo veřejným tajemství, že syn nejednou na svoji matku už v minulosti vztáhl ruku. 

Spořádaný hoch

Spolužáci ze základní školy i ze slánské ekonomky jsou z chování svého vrstevníka naprosto šokování. „Od základky to býval slušný, aktivní bezproblémový kluk a dobře se učil. Holkám se, dnes jedenapadesátiletý M., vždy líbil, měl atletickou postavu a byl to zkrátka frajer. O ženy neměl nikdy nouzi. Co se v jeho osobnosti stalo, nikdo nechápeme. Rodiče jsme znali, měli syna až v pozdějším věku, protože před tím přišli o jedno dítě. Hodně se o M. báli. Otec pracoval v ČKD ve Slaném v kanceláři a matka ve slánské Baterii také v kanceláři. Byla to velmi slušná rodina," řekl spolužák zadrženého muže z Hradečna.

Záchytka. Ilustrační foto.
Opilci dluží za pobyt na záchytce statisíce

Proč se ze spořádaného studenta a účetního stal později násilník, nikdo neví. Už od mládí ho ale prý stíhal podivný osud. „Když si po škole začal v zaměstnání údajně románek s vdanou ženou a posléze ze vztahu vycouval, dotyčná se prý z nešťastné lásky oběsila. Na vsi ho tato událost dost nemile poznamenala," vzpomíná spolužák. Později se sice přesto M. oženil, ale tento svazek nevydržel.

Po propuštění z výkonu trestu, který si odseděl za násilí spáchaném na matce, měl do jejího domu M. policií zakázaný přístup. Přesto se tam po čase vrátil a vše vyvrcholilo pondělní tragédií.

Vražda seniorky ve Slaném

Bezbranní senioři jsou nezřídka obětmi násilníků a snadným terčem útoku. Jednu neobjasněnou vraždu ženy ze Slaného ze srpna 2015 mají dodnes kriminalisté na stole. Šestaosmdesátiletá žena žila v bytovém domě ve Smetáčkově ulici jen se svojí vnučkou. Vrah, který si šel do bytu patrně pro peníze, nebo jiné cennosti, nepoužil tehdy při vstupu do bytu násilí. Buď měl klíče a nebo ho žena vpustila dovnitř sama.