Své síly soustředí nejen na pomoc čtyřem vážně nemocným dětem z Rakovnicka a Kladenska, ale také na podporu lidí, kteří se nepřízní osudu dostali s dětmi do azylových domů. „Ti, co nám pomáhají, jsou všechno báječní lidé, převážně z Rakovnicka, kterým není lhostejný osud druhých."

Aktuálně se S.O.S. Andělé Rakovník obrátili na Rakovnický deník s prosbou o pomoc.

„Hledáme sponzory a lidičky, kteří by nám mohli případně pomoci s uskutečněním významné benefiční akce," nastínila Wendy Blechová. Akce by se měla konat 
27. června na Tyršově koupališti v Rakovníku.

Silvie Hamouzová Jesková upozornila směrem k případným sponzorům: „Rádi bychom na ní pokřtili speciální kalendář, ale potřebujeme, třeba i malou, finanční podporu. A potřebujeme i nějaké věci do tomboly."

Hvězdou kalendáře bude patron rakovnických andělů, kterým nemůže být nikdo jiný, nežli opět andělíček. Ovšem zcela speciální andělíček.Je to „hračka" v podobě andělíčka, které vyrábí Gabriela Popelková. V kalendáři bude dvanáct jeho různých podob. Za odměnu si sponzor bude moci na zadní stranu kalendáře umístit svoji reklamu.

Logo týmu vymyslely děti ze Druhé základní školy v Rakovníku, konkrétně čtrnáctiletá Michaela Ryšavá. „Mohu snad už prozradit, že svoji účast na benefici přislíbil mimo jiné herec Václav Upír Krejčí. Ale i jiné známé osobnosti, které spojuje téma nemoci nebo azylových domů. Přijedou nás také podpořit," upozornila Wendy Blechová.

Program, který bude určen jak dětem, tak i dospělým, by měl začít v deset hodin ráno a končit nad ránem dne druhého. Uvádět ho bude Bára Ladrová.

„Většina účinkujících to bere také jako benefici," dodala Wendy Blechová s tím, že podobné akce chtějí pořádat alespoň dvakrát do roka. Jejich velkým snem je totiž vybudovat na Rakovnicku azylový dům třeba i s chráněnou dílnou pro maminky, kde by byla například i školka.

„Je to zatím jen takové přání. Víme, že by nás to stálo hodně času a úsilí, ale chceme pro uskutečnění tohoto snu udělat maximum. Mnoho maminek totiž třeba už nemá rodiče, nikoho, kdo by jim děti pohlídal, a tudíž musí být s dítětem doma a nemohou jít do práce. Kdyby tu byla nějaká dílna, kam by ženské mohly jít na zkrácenou dobu něco vytvářet, tak by to bylo dobré," uvedla Wendy.

Touto cestou také žádají Wendy a Silvie o pomoc dobrovolníky, kteří by si udělali čas na brigádu na Tyršově koupališti v Rakovníku. „Denně je tam někdo a pracuje se na opravách. My tam s Anděly chodíme pomáhat jednou za čtrnáct dní, protože chceme, aby akce, kterou tam plánujeme, byla v důstojném prostředí," vysvětlila Wendy.

Koupaliště nyní provozuje Roman Jašek, který s Anděly spolupracuje od samého počátku. „Moc nám pomáhá. Za pronájem koupaliště na naši benefiční akci nebude nic chtít, a proto mu chceme alespoň prací jeho pomoc vrátit," zdůraznila Wendy. Pak se Silvie a Wendy vrátily zpět k tématu konkrétní pomoci rodinám s nemocnými dětmi.

 „Pro standardní a fungující rodinu je vždy těžké si přiznat, že budou potřebovat pomoc druhých, ať už psychickou, materiální nebo finanční. A proto jsme tu my – dobrovolníci ze skupiny S.O.S. Andělé Rakovník, abychom jim to všechno alespoň trochu ulehčili," zdůraznila děvčata.

Jsou tu, aby jim ukázali, že lidé s dobrým srdcem opravdu existují a není jich málo. A také aby prý byli třeba i motivací pro ty, kteří jsou v podobné situaci a bojí se negativních názorů ostatních na případné sbírky, napsané články nebo uspořádané charitativní akce. „Negativní reakce třeba i budou, ale ty pozitivní je svým množstvím převálcují," upozornila děvčata.

Ohlasy lidí z Rakovnicka jsou dle jejich zkušenosti naprosto fantastické. „Maminky jsou u mě v bazárku v Lužné denně. Vždy něco přivezou. Ať je to materiální pomoc pro dětičky, co se týká hygienických potřeb, nebo i jiné věci. Nebo se přijdou zeptat, zda by udělal radost i plyšák. Jakou mlsku mají potřebné děti rády. Komunikace na našem okrese je. Na jiných okresech taková není. Není tak štědrá," popsala Silvie Hamouzová.

Jak již bylo řečeno, pomoc pak rozvážejí nemocným dětem i potřebným do azylových domů. „Nedávno jsem odvážela tři plná osobní auta nasbíraných věcí. Tři auta. Když pak vidíte radost těch lidí, kterým je dáváte, je to krásný pocit," popsala s dojetím v hlase Silvie Hamouzová.

Prvním dítětem, kterému ženy z Rakovnicka začaly pomáhat, byl před rokem a půl jen pár dnů starý Honzík. „Včera jsem ho viděla. Je to krásný klučina. V životě jsem neviděla tak krásné řasy, jako má on. Myslím, že dělá velké pokroky," popsala Wendy Blechová. Pomoci se také dostává šestileté Viktorce a Terezce z Rakovnicka a šestiletému Lukáškovi z Kladenska. „Děláme pro ně materiální sbírky. Napíšeme, co děti potřebují, a musíme říci, že na to lidé reagují," dodala Wendy.

Lidé například hromadně sbírají plastová víčka. „Sehnaly jsme výkupnu, kde nabídli pět korun padesát haléřů. Když jsme v lednu začínali, tak nám nabízeli korunu, což je nesrovnatelné," popsala Wendy.

Pokud chcete pomoci, volejte: 603 779 430 (Wendy Blechová) nebo 720 755 960 (Tereza Ježková).