Jelikož ale nás i vás zajímal jejich další osud, byli jsme se zeptat, jak se dnes již ročním psům, Benovi a Amálce (kříženci středního vzrůstu), daří.

Dostalo se nám smutné odpovědi: „Beníček bohužel uhynul," konstatovala se slzami v očích paní Vendula Mokrejšová, která patří k několika hodným sousedům majitele psů. K sousedům, kteří se po několik měsíců snažili mladíkovi se psy pomáhat. Mimo jiné tím, že přispívali na jejich stravu. „Majitel pejsků přišel v prosinci o střechu nad hlavou a tak je odvezl do Veclova ke svému příbuznému s tím, že jim bude vozit krmení. Sám se tam ale nezdržuje," popisovala Vendula Mokrejšová. Od té chvíle už sousedé od psech nic nevěděli. „Koncem února mi volal majitel pejsků, že je Ben po smrti. Že se dostal do křížku s fenou majitele pozemku, na kterém psi žili, a střet nepřežil," popisovala dále Vendula Mokrejšová.

Na pozemku tedy nyní zůstala se zmíněnou fenou německého ovčáka jen Amálka. „Nejposlednější informací, kterou máme a která je stará tři týdny, je ta, že je Amálka hodně vystresovaná a že by si zasloužila alespoň tři kila navíc," povzdechla si Vendula Mokrejšová s tím, že Amálce zcela jistě chybí vztah k lidem.

„Zcela jistě víme od majitele Amálky, že by ji rád předal do dobrých rukou. Sám se o ni starat nemůže, ale přál by jí nové hodné majitele. Popisuje ji jako velmi přátelskou. Já sama mohu potvrdit, že moc touží po lidské společnosti. Nejlépe by jí bylo někde na vesnici v domku s dvorkem či zahradou. Určitě by byla moc vděčná a milovala by věrně svého nového majitele," doplnila Vendula Mokrejšová.

Připomínáme, že se jedná o roční fenku středně velkého křížence černé barvy. Majitel Amálky i Vendula Mokrejšová se moc bojí o její další osud. Pomozte. Volejte: 732 305 856.