Vydatný déšť zaplavoval sklepy, výtahové šachty, komunikace, porážel stromy i shazoval větve, tvořil laguny, ucpával kanalizaci…

Až do rána vyjížděli hasiči v celém kraji pětačtyřicetkrát, z toho na Rakovnicku třiadvacetkrát!

Mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková upozornila na jejich nejdramatičtější zásah: „Nejspíše blesk, ale případ je v šetření, zapálil v půl dvanácté v noci střechu stodoly ve Slabcích. Na místo jsme vyslali hasiče ze stanice Hasičského záchranného sboru Rakovník a dobrovolné jednotky z obce Hvozd, Čistá, Slabce a Skryje."

Střecha stodoly spadla, oheň se podařilo dostat pod kontrolu půl hodiny po půlnoci. „Naštěstí v objektu nikdo nebyl. Hasiči při hašení požáru zřídili čerpací stanoviště na rybníku v Rousínově," popsala Lenka Kostková. Způsobená škoda je odhadnuta na 400 tisíc korun, uchránit se podařilo hodnoty za 100 000 tisíc korun.

V Lubné-Huřvinách voda zatopila komunikaci a před vjezdem do betonárky byla tak velká laguna, že se lidé nemohli ráno dostat do práce.

Noční bouřka zasáhla nejvíce Rakovník a jeho nejbližší okolí. V Rakovníku hasiči v noci čerpali vodu ze sklepa například v domově důchodců. Mezi Rakovníkem a Městečkem padlé stromy uvěznily řidiče osobního auta na komunikaci. U rakovnické sokolovny postihl stejný problém dalšího řidiče, tentokrát ale byla důvodem voda, ve které felicie uvízla. V Prokopově ulici se svezl travnatý svah, který uklízela Údržba městských komunikací. Voda ochromila Plzeňskou ulici.

Přímo v Rakovníku čerpali hasiči vodu mimo jiné ze sklepů v Muzeu T. G. Masaryka, z výtahové šachty v ulici Pod nemocnicí. Voda neušetřila zubní ordinaci, domy v Nádražní a Kuštově ulici. Kanalizace ji nestačila například pobírat v Ottově ulici v Krušovicích.

Mluvčí rakovnické radnice Alida Štulajterová ve čtvrtek ráno uvedla: „Jsou poškozeny komunikace, poklopy od kanálů. Škody se teprve sčítají. Zatím nevíme, jak budou velké."

Množství spadlých srážek se v jednotlivých místech dost lišilo. V Chrášťanech spadlo dvacet čtyři milimetrů, v Olešné třicet pět a v Lišanech šedesát osm. V Chrášťanech vítr ošlehal chmel na návětrných stranách chmelnic. „Kromě toho nám lehly některé porosty hrachu," řekl Miloslav Klas ze Zemědělské společnosti Chrášťany.

Školní statek Bulovna byl celý vytopený. Byly plné silážní jámy. Voda se dostala i do chlévů. Například ve čtyřřadém kravíně stála voda v krmné chodbě. „Takový příval vody jsem nezažila, co jsem tady. Nyní odčerpáváme vodu. Co se stalo na polích, jsme ještě nezjišťovali. Ale řídké porosty zatím stojí. Nejprve musíme dát dohromady statek," hlásila po ránu Zdeňka Kounovská, vedoucí statku.