Podle Pavla Součka, předsedy mikroregionu Balkán, se výstavba však vyvíjí pozitivně a termín se tak podaří stihnout. Podle jeho slov sice při výstavbě některých čistíren odpadních vod došlo k mírnému zpoždění, a to hlavně kvůli skalnatému podloží a podobně, nicméně zpoždění se podařilo dohnat. „Termíny rozhodně nejsou ohroženy, vše bude dokončeno do konce září," uklidnil Pavel Souček, předseda mikroregionu.

Ten mimo jiné Rakovnickému deníku sdělil, jaká je situace v jednotlivých obcích. Například v Krakově už je čistírna hotová.

„Chybí už jen minimální část kanalizace, začnou se realizovat přípojky k nemovitostem," informoval Pavel Souček a pokračoval: „Během čtrnácti dnů dojde také ke zkušebnímu provozu čistírny v Panoším Újezdu, chybí zde jen minimální dodělávky."

Ve Všetatech budou dělníci nyní umisťovat technologie, chybí dostavba zhruba tří set metrů kanalizace, poté by měla začít podle předsedy Balkánu oprava rozkopaných povrchů silnic.

Technologie budou v příštích dnech nainstalovány také do čistírny odpadních vod v Hřebečníkách, pokračuje i nadále výstavba kanalizace.

Vůbec nejkomplikovanější kvůli skalnatému podloží byla situace ve Slabcích. „Skálu však už dělníci překonali, v obci se pokládá kanalizace," doplnil informace Pavel Souček.