Táňa Friebertová za pořadatele, Lesní správu Křivoklát a Informační a vzdělávací středisko LČR, s.p., konstatovala: „Určitě se jedná o rekordní účast v historii této akce. K úspěchu přispělo určitě jednak krásné, slunečné počasí a také to, že se snažíme každý rok program něčím novým obohatit. Už nyní máme v hlavách plány na ročník příští."

Akce se konala v okolí lovecké chaty Emilovna nedaleko obce Karlova Ves. Startovacích kartiček pro děti bylo vydáno 435. „Předpokládáme, že to byly jen děti. Předpokládáme, že každé z nich mělo doprovod dospělé osoby. Z toho tedy usuzuji a tipuji, že se akce zúčastnilo osm až devět set osob, tedy včetně účinkujících, kterých bylo také hodně," vysvětlila Táňa Friebertová. Rodina Tichých z Berouna přijela na Den s Lesy České republiky na Křivoklátsko už popáté. „Tahle akce má v naší rodině velký úspěch. Všem se nám tu pokaždé moc líbí, a proto se vracíme. Je to pro nás taková tradice."

Přesto se tu vyskytl problém, který přidělal pořadatelům vrásky na čele. Táňa Friebertová upozornila: „Zajistili jsme na místo konání svoz autobusy zdarma. Pro lidi z Rakovníka a Berouna jsme ho vypravili od křivoklátského vlakového nádraží. Bohužel nikdo této možnosti nevyužil. Autobus je nabíral také po vesnicích, odkud přijelo asi patnáct lidí." Valná většina návštěvníků tedy dorazila po vlastní ose – tedy auty. „Problém je, že se Den s Lesy České republiky koná na území první zóny chráněné krajinné oblasti a parkování tam je dosti problematické," zdůraznila Táňa Friebertová s tím, že areál okolo chaty Emilovna není nafukovací, a tak bylo nutné parkování odklonit na příjezdové cesty. „A tam už jsme se setkali s nevolí lidí, kteří nám zazlívali, že parkují daleko od místa konání," popsala Táňa Friebertová.

Pořadatelé akce by se rádi touto cestou obrátili s prosbou na letošní a případně i budoucí návštěvníky Dne Lesů České republiky v křivoklátských lesích: „Požádali bychom vás o trochu pochopení a shovívavosti. Mrzí nás, že jsme museli řešit popsané drobné stížnosti na parkování. Návštěvníci by si ale měli především uvědomit, kam vlastně jedou. Je to místo, kam se ani běžně jezdit autem nedá, ale my máme na tuto akci od ochranářů výjimku. Přibývající množství aut v této lokalitě během naší akce nás skutečně dost trápí."

Ale zpět k akci. Na trase bylo připraveno několik stanovišť, kde si malí i velcí návštěvníci ověřili své znalosti o přírodě, případně si vyzkoušeli i sportovní zdatnost a jiné šikovnosti.

Po celý den byl zajištěn bohatý doprovodný program: sportovní střelba ze vzduchovky, rukodělné práce, sokolníci, korálková dílna, veselé malování na obličej. Poprvé zde byli například k vidění také strážní psi vycvičení na vyhledávání drog. Dětem se líbily výkony belgického a německého ovčáka, rotvajlera, pitbula i flat coated retrívra. Michal Norko, psovod Vězeňské služby ČR z věznice Vinařice, slíbil: „I nám se tu líbilo a pokud budeme pozváni, přijedeme určitě příští rok znovu."Potkat jste se tu mohli s řezbářem, kovářem, ukázkou práce s moderní lesnickou technikou. Hodně se líbilo vystoupení country kapely Vlčáci, opékání vuřtů i tombola.