I tak se neslo rozdávání ve veselém duchu. V 9.A třídní učitel Petr Zrubec rozdal šestnáct vysvědčení s vyznamenáním ze sedmadvaceti. Úspěšným sportovcům předal pochvalné listy za sportovní výkony i reprezentaci školy. Popřál žákům hodně úspěchů v životě a doufal, že se ještě někdy v dobrém potkají, třeba při sportovních kláních.

„Třídu jsem neměl hned od šesté třídy, ale dobře jsme se sžili. Byla moc šikovná. Těžko se s nimi loučím," řekl třídní učitel Petr Zrubec.

V 9.B se rozdávalo vysvědčení v přátelské atmosféře. Třídní učitel Tomáš Kressl všem také popřál hodně štěstí do života. Žáci ho za jeho mnohaletou práci s nimi odměnili originálním dárkem ve velké obálce. K velkému překvapení obálka skrývala pouze papír se souřadnicemi a stručnou zprávou: „Poklad najdete zde!" Pan učitel nelenil, vyhledal si místo podle souřadnic v počítači. Po menší opravě a upřesnění ze strany žáků ho keška zavedla ven ke zdi školy. Pod rododendronem objevil velkou krabici a v ní menší a ještě menší… Ta nejmenší ukrývala pouze vzkaz. Stačilo jen otočit tu největší krabici a vytáhnout ze dna poukaz na vyhlídkový let nad Rakovnickem.

„Děkuji vám všem. Létám hrozně rád, ale nemám na to moc času. Jako učitel zeměpisu se těším, až se podívám na všechno seshora," poděkoval deváťákům učitel Kressl. Učil 9.B od šestky a třídní byl od sedmičky.

„Loučení je pokaždé těžké, i když si to člověk nepřipouští, ale je nerad, když mu odchází ta jeho třída. Byli to dobří studenti a jsem rád, že jsem je učil," zkonstatoval Tomáš Kressl, který se rozloučil už s třetí devítkou a od září ho čekají šesťáci.

Po rozdání vysvědčení nastalo velké a nejkrásnější loučení v tělocvičně, při kterém došlo i na upřímné slzy. Deváťáci se totiž loučili se všemi učiteli, i s těmi z prvního stupně. Rozloučit se s nimi přišli i mladší kamarádi z nižších ročníků.

Ředitel školy Jan Křikava nejprve odměnil vyznamenané žáky a ty s dlouhodobě výborným prospěchem. Pak deváťáci předvedli prezentaci své třídy, kterou si na rozloučenou připravili.