Tou první, nejzásadnější je, že kvůli rozhodnutí správy CHKO Křivoklátsko museli pořadatelé zrušit nedělní závod horských kol na 30 a 50 kilometrů a místo něj se pojede v 10 hodin dopoledne pouze cyklovýlet po stejné trase. Nedělního dne se týká i druhá změna, když silniční kritérium se pojede nově i v dětské kategorii.

„Zájem ze strany rodičů u dětí, které už jsou trošku zkušenější, byl velký, proto jsme jim vyhověli. Na rozdíl od dospělých, kde je to spíš sranda a dostávají se ceny, děti pojedou klasikou bodovačku, takže sprintují každé kolo a kdo bude mít nejvíce bodů, je vítěz,“ vysvětluje pořadatel Milan Sunkovský. Obě kategorie budou proloženy recesistickým závodem historických kol, který začíná ve 14 hodin.

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš a ministři životního prostředí, zemědělství a dopravy navštívili ve středu 17. července Rakovnicko, aby se seznámili s opatřeními pro zmírnění dopadů sucha.
Výstavba vodních nádrží začne v roce 2022

Tradičně největší letní akce v Rakovníku ovšem startuje již v pátek v 15:30 orientačním závodem rodičů a dětí a poté, o hodinu později orientačním závodem dospělých dvojic. „Orienťák se pojede směrem na západ od města. Bude ohraničený silnicí na Pavlíkov, Panoší Újezd, Hvozd, Malinovou, Krakov, Zavidov po Pšovlky. Nejvzdálenější kontrola je vzdušnou čarou deset kilometrů od Rakovníka,“ přibližuje Milan Sunkovský s tím, že orientační závod dětí i dospělých bude mít celkem dvacet stanovišť. První den cyklování nabídne ještě tradiční cyklovýlet k Berounce s doprovodem – Noční Javornici, na který se účastníci vydají ve 21 hodin. Kromě toho se cyklisté i ostatní mohou těšit na živou hudbu. Nejprve na Husově náměstí vystoupí od 18 hodin skupina Kapišto. Od 22 hodin zahraje pražská kapela mísící ska a reggae - Fast food orchestra.

Sobotní den je prakticky beze změn. V 9 hodin se vydají cyklo nadšenci na doporučený cykloturistický výlet. V 9:30 hodin odstartují závody v crosscountry dětí a v 11:30 se na městský okruh, měřící zhruba 2,5 kilometru, vydají také dospělí. Odpoledne, konkrétně od 15:30 se návštěvníci mohou těšit na atraktivní dvoukolový sjezd městem. V 17:30 nebude chybět E-bike show. Také v sobotu zahrají na pódiu před rakovnickou radnicí kapely. Nejprve od 19 hodin vystoupí punková partička ze Skutče Pokaždý jinak, následuje domácí punkrocková skupina CruelJokers 313 a sobotní večer zakončí známá kapela České srdce, která letos slaví třicet let svojí existence. 

Kompletní program ZDE.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Střet vlaku s dodávkou na přejezdu na Rakovnicku.
Řidič dodávky je ve vazbě. Hrozí mu desetiletý trest za mřížemi
Lanový most na Jižní spojce. Ilustrační foto.
Dopravní kolaps? Auta o víkendu neprojedou přes lanový most