Ti se proměnili v mladé dámy v krásných šatech a mladé pány v oblecích. Nejprve sborem zazpívali píseň o životě ve škole. Pak poděkovali a kytičku předali každému, kdo jim během školní docházky nějak pomohl. Začali u uklízeček, nezapomněli na kuchařky, školníka, paní učitelku v první třídě, a tak pokračovali až k paní ředitelce Danuši Vopatové.

Největší dík patřil na konec třídní učitelce Evě Konířové, která je dovedla od páté třídy až do deváté. Není se proto čemu divit, že při závěrečné písni o loučení došlo i na slzičky.

Hodně úspěchů v životě deváťákům a všem hezké prázdniny popřál starosta města Jan Polák. Ředitelka Danuše Vopatová popřála deváťákům šťastnou cestu.

„Každé loučení je částečně smutné i zčásti optimistické, protože žáci začnou někde od začátku. Jestli budou úspěšní na střední škole, už záleží jen na nich. Ale už jsme si zvykli, že každý konec školního roku přináší i loučení. Čas s přibývajícím věkem běží čím dál tím rychleji. Zvláště školní rok uběhne jako voda," zkonstatovala ředitelka Danuše Vopatová. Vrcholem slavnosti bylo pro deváťáky šerpování a předávání vysvědčení.

Ostatní děti odešly do svých tříd, kde rovněž dostaly vysvědčení od svých třídních. V první třídě paní učitelka Mirka Peterová učila jen samé šikovné děti. Rozdala tu totiž skoro všem vysvědčení se samými jedničkami. A úplně každý od ní dostal pochvalný list.
„S první třídou se žije krásně. Děti jsou zlaté. Učím první třídu teprve druhým rokem. Měla jsem z toho trochu strach, ale tahle třída je výborná, takže se na ně v září těším."