Autor vás pozve do krajiny nedaleké a jemu blízké, a to na Jesenicko. Určitě poznáte jesenické rybníky v zimě, nebo řepkové opojení lánů kolem města. Jiří Měchura ale zachytil i lidi, například při pouti v Podbořánkách. Dál zamířil na milovanou řeku Berounku a zachytil i Berounku Oty Pavla v ohrožení.

Vydal se i na řeku Střelu. Dále vybral i několik fotek z pravidelných turistických výletů jeho přátel „Rychlých šípů". Vypravil se i dál, například do Vysokých Tater.

„Tentokrát jsem vybral opravdu všechno možné. Mám rád, když je výstava pestrá, proto jsem tam například z Vysokých Tater dal jen dva panely. Nelíbí se mi, když je výstava o horách a jsou na ní jen hory. To je nudné. Já mám rád všehochuť," vysvětloval Jiří Měchura.

Proto většinou jeden panel zachycuje jedno téma. Někdy se také stane, že autor musí některé vybrané fotografie na výstavu vyřadit, protože jich je moc. Někdy naopak musí některé dofotit, aby uzavřel jedno téma. Fotografie na výstavě vytvořil Jiří Měchura během posledních pěti let. Zhruba za stejnou dobu připravuje výstavu.