Jsou to bez přehánění lidé, kteří žijí na plné pecky! Proč se ale tahle bezva parta lidiček dala dohromady, se můžete dozvědět právě nyní.

Kdy a za jakých okolností jste se dali dohromady?
Náš klub sportovních a kulturních nadšenců funguje od roku 2005. A jak jsme se dali dohromady? Naše parta neustále vymýšlí a vymýšlela nějaké akce, a tak, aby to mělo glanc a název na pozvánky, tak jsme se pojmenovali takto a všichni vědí, že je to bláznivá Maierová a spol.

Na kterou z akcí, jež už máte na svém kontě, vzpomínáte nejraději a proč?
To se nedá říci, na kterou nejraději, každá akce je bezvadná, pokud máte okolo sebe úžasné lidi, kteří jsou plni nadšení, kteří s vámi spolupracují, rádi pomohou. Pro nás je důležité do akcí zapojit místní lidičky, rozzářit úsměv na tvářích dětí, babiček, zazpívat si, pobavit se a největší odměnou nám je zájem obyvatel naší vesničky o další akce, když se ptají, co dalšího jsme vymysleli.

Můžete vyjmenovat kmenové členy vašeho „sdružení"?
Kmenovými členy klubu je moje rodina Maierů včetně našich dětí, Bohumil Knobloch s manželkou, paní starostka Hana Hajná s přítelem Václavem Pekem. A jelikož já všude vyprávím, jak bylo bezva na té či oné akci, stačí když něco vymyslím, pošlu SMS pár sousedům, nebo vezmu naše psy na procházku, zazvoním u pár lidiček a je to.

Spolupracujete při pořádání některých akcí s obcí. Ještě s nějakou jinou organizací?
S obcí samozřejmě spolupracujeme, neb já jsem členka zastupitelstva, paní Hajná je starostka a Vendula Knoblochová je místostarostka. A jelikož jsme všechny i členky Svazu žen, též spolupracujeme i s touto organizací, kdy děvčata nám pomáhají při přípravě občerstvení na různé akce, v pokladně, při výzdobě či úklidu kulturní místnosti. Též spolupracujeme s místními dobrovolnými hasiči, kteří při akcích dohlížejí na bezpečnost atd.

Co chystáte v nejbližší době?
Pokud napadne sníh, plánujeme sjezd na čemkoli po nové lesní cestě a tím pádem i po nové naučné stezce.V únoru chystáme karneval pro dítka a pak večer karneval pro nás dospěláky. Dne 
8. března jako každý rok pořádáme pro ženy MDŽ. V dubnu se zúčastníme akce Čistá Berounka, v květnu proběhne šestý ročník slavností „Setkání rodáků a přátel obce Kroučová" a též se jako obec zúčastníme soutěže „Klání o krakovecký meč". 
V červnu pak opět „Sranda match", kdy místní děvčata vyzývají na fotbalový zápas dívky a ženy ze sousedního Pochvalova. To jsou jen ty základní akce, kolikrát jsou akce vymyšlené ze dne na den, někde něco vidíme, slyšíme či nás někdo z okolních obcí pozve a tak prostě jedeme.

Co vás v poslední době příjemně překvapilo a co zaskočilo?
Příjemně mě překvapila sledovanost Rakovnického deníku, kdy i lidičky např. v Příbrami či u Kolína přesně vědí, jaké akce zde pořádáme a na základě našich příspěvků mě známí či bývalí rodáci ze vsi kontaktovali, jaká jsme zde úžasná parta.

A co mě zaskočilo? Závist a hloupost, ale ta mě zaskakuje na každém kroku, ale já si krok nenechám rozhodit, poskočím a organizuji, fotím a píši dál.

Poradíte našim čtenářům nějaký recept na udržení dobré nálady a chuti do života?
Obklopit se lidmi, kteří za to stojí a na všem vidět pozitiva. Protože já jsem všem děsně protivná, když na každém počasí vidím to NEJ…, tak např. na padání sněhu vidím, jak to bude úžasné, až napadne a my vyběhneme na běžky, když se raduji, jak krásně mrzne a my budeme moci vyjet na bruslích na rybník. Někdo je otrávený, že je brzo tma, a my jsme nadšení, že můžeme jít na noční procházku a věřte, že noční jízda v lese na běžkách je tak něco úžasného! Ale kdo tam nebyl, nepochopí. No a když každý vidí, jak jsem ze všeho nadšená, tak nějak ta energie přeskočí i na okolí a sdílejí naše nápady.

Co by vaše sdružení popřálo našim čtenářům do roku 2014?
Všem čtenářům přejeme samozřejmě hodně zdraví, hodně úžasných lidiček kolem sebe a sílu najít v sobě energii jít ven do přírody, ať je počasí jakékoliv,vše má své kouzlo, vždyť co dávali v TV, za chvíli stejně nevíme, ale výlet s přáteli, to je to, na co se vzpomíná. Jak se kdo převrátil na lodi, kdo nemohl dojet na kolečkových bruslích zpět do vsi, protože přecenil síly, kdo píchl kolo na Ročově a musela pro něj dojet sousedka…