Během roku se učí, jak správně vázat uzly na háčky, mušky, nebo se učí bezuzlové vázání. Seznamují se s druhy navijáků, prutů, splávků a samozřejmě také poznávají ryby. Také se seznamují s rybářským řádem a zkoušejí přípravné testy.

A co vlastně dělají mladí rybáři během zimních měsíců, nám popsala za DDM Rakovník Marie Círová: „V zimním období se věnují přípravě na závěrečné zkoušky pro získání rybářského lístku, který potřebují pro zakoupení povolenky k lovu." Nechybí ani promítání k daným tématům. K zakončení činnosti je vyhlášena celoroční soutěže „ČUDLA CUP" a pak rybářský tábor.

V letošním roce se jako každým rokem vydají se svým vedoucím Jardou Vorlem na rybářský tábor. „Pojedou opět do Nižboru, kde si opravdu zachytají, ale nebojte, všechny ryby se vracejí zpět do vody. Rybářští táborníci si zapisují pouze stav ulovených ryb," vysvětlila Marie Círová. V loňském roce to bylo okolo patnácti stovek rybiček, z nichž jen dva kapříci skončili na pekáči.

Ještě poznámka, letošní tábor je již skoro obsazen, volná jsou pouze tři místa. Takže pokud máte zájem vyjet také – pospěšte si.