Myslím, že se turnaj hodně povedl. Nepočítali jsme s tím." Šipkaři se většinou mezi sebou znali a na turnaj přijeli po skupinách. Hru si nenechali ujít hráči ze Šipkového klubu Úlet Pšov, kteří hrají šipkovou ligu. Na turnaj zapůjčili automaty. Jinak si zahrál každý, kdo měl chuť. Turnaj se tak nesl v příjemné přátelské atmosféře.

A to byl právě důvod, proč organizátoři uspořádali turnaj právě v Krtech, kam se vrátil po třech letech. „Teď v zimě je takové klidné období, proto jsme chtěli hospodu nějak oživit. S Jaroslavem Šterclem jsme chtěli uspořádat nějaký turnaj, tak jsme přišli na šipky," vysvětlil Jan Brda. On sám šipky hraje jen tak pro radost.

V hospodě U Krtka hráči hází šipky na plastový terč. Ale šipky se hrají například ve vedlejší vesnici na Ostrovci, takže hráči turnaj v Krtech brali jako možnost změření sil.

Hrálo se jednokolově systémem 501 double out.
Soutěž podpořil Obecní úřad Krty a rakovnický pivovar. Prvních šest hráčů získalo poháry, balíčky od obecního úřadu a rakovnické pivo.

Daleko do Krt to neměli Milan Šantora a jeho kolega Hien z Jesenice. „Dnes jsme přijeli jen dva, protože ostatní kolegové jsou na volejbalovém turnaji v Jesenici," vysvětloval Milan Šantora.

Podle jeho odhadu se šipky v Jesenici hrají nejméně deset let. Hráči trénují v restauraci U Draka několikrát týdně. Přichází, kdo má právě čas. Pravidelně každý pátek navečer se scházejí hráči kolem Miloše Čížka, který organizuje turnaje.
Turnaje se zúčastnily i dvě ženy. Jednou z nich byla Kateřina Hantlová z Podbořan. Reprezentovala dámské družstvo Pohoďačky z Pšova. To funguje už dvacet let, přičemž Kateřina hraje šipky tři roky.

„Je nás sedm žen. Scházíme se ve čtvrtek a v pátek a v neděli hrajeme ligu. Jezdíme do Pšova a do Podbořan," popisovala Kateřina Hantlová. K šipkám ji přivedl přítel. Ten šipky hraje a tak začala také. Baví ji atmosféra při hře i příjemní lidé, kteří se scházejí.
Její taktika je jednoduchá: „Musíte mít dobré oko a snažit se trefit to nejvyšší číslo," zkonstatovala.
Kromě žen funguje v Pšově také družstvo mužů a daří se jim dobře. Někteří hrají za první ligu a několik hráčů za nejvyšší soutěž, super ligu.