FC 05 Zavidov B – Oh. Městečko 2:3 (0:3)

První poločas se gólově prosazovali pouze Ohnivci. Již v první minutě potrestal Šnídl zaváhání J. Krause. Poté přicházely šance i na straně domácích, ovšem vyrovnání mařilo špatné zakončení či zvednutý praporek. Do přestávky udeřili hosté ještě dvakrát. Nejprve Urban využil dlouhého autového vhazování a z ostrého úhlu překonal M. Štillera. Minutu před koncem prvního poločasu si naskočil na centr od rohového praporku Hadrava.

V úvodu druhého dějství přišla pohledná akce bratrů Krausových, na jejímž konci Devera umístil k zadní tyči do sítě. Vanického bomba sice šla na Lodera, ale gólman míč v rukavicích neudržel a skončil za brakovou čárou. Domácí měli ještě mnoho šancí k vyrovnání, ale Loder už nic za svá záda nepustil.

“Odehráli jsme velmi rozdílné poločasy. Zatímco v první půle byla z naší strany tragická, druhou jsme dokázali soupeře dostat pod mírný tlak. Bohužel ani naše snaha nestačila na bod,” který si podle M. Štillera Zavidov za druhý poločas zasloužil.

Trenér Městečka Stanislav Jansa hodnotí první poločas jako festival neproměněných šancí. „Do utkání jsme vstoupili rychlou brankou a k ní přidali další dvě do poločasu, ale ještě mnoho jich neproměnili. Druhý poločas jsme nastoupili jako vyměnění. Soupeř dokázal snížit na rozdíl jedné branky a ještě jsme se báli o výsledek,“ přiznal lodivod Městečka.

FC Jesenice – FC PO Olešná 3:2p (1:1)

V Jesenici se odehrál přímý souboj o konečné 5. místo v tabulce. Olešná nastoupila opět s velkými problémy v sestavě a první poločas hrozili domácí jednou brankovou příležitostí za druhou. Ve 24. minutě se prosadil Jeníček a dvě minuty na to díky teči hostujícího Hlavsy přidala Jesenice další zásah.

Olešná však nic nezabalila. Po přestávce Procházka natáhl a nechytatelně snížil. Vzápětí přesně zakončil M. Polášek svůj únik a vyrovnal stav utkání. V posledních deseti minutách přišlo několik sporných okamžiků, ale to na výsledku nic nezměnilo. I přesto, že domácí byli v penaltovém rozstřelu šťastnější, Olešná 5. příčku udržela.

Trenér Jesenice Pavel Altman st. popisuje utkání jako zápas rozdílných poločasů. „V první části jsme soupeře jasně přehrávali a dokázali si vytvořit několik brankových příležitostí. Z mnoha šancí jsme bohužel dokázali vstřelit pouze dvě branky. Ve druhé půlce nastal totální obrat. Byli to hosté, kteří si vytvářeli šance stejně jednoduše jako my v úvodu utkání. Za druhou část zápasu jsme si remízu ani nezasloužili,“ byl zklamaný.

Trenér Olešné Miloslav Doležal věděl, že k udržení 5. místa stačí v Jesenici uhrát alespoň bod. „Kdo viděl první poločas, nevsadil by na nás ani zlámanou grešli. Chvílemi to byla z naší strany parodie na fotbal. Domácí zahodili několik tutovek, něco pochytal Fiedler, ale skóre 0:2 bylo pro nás milosrdné. Ve druhé půli jsme se zvedli, ale i my jsme pálili vedle. Poté se nám podařilo během minuty vyrovnat. Nebýt neomluvitelných chyb hlavního rozhodčího v závěru zápasu, který nám upřel 2 regulérní branky, nakonec bychom si z Jesenice odvezli výhru,“ je přesvědčen olešenský lodivod.

SK Lišany – SK Senomaty 3:1 (1:1)

Od úvodu se hrálo nahoru dolů, ovšem hlavními hrdiny byli oba brankáři. Po čtvrt hodině hry přišla obrovská šance domácích, ale Mutinský pálil vedle. Rychlou rozehrávku potrestal Mácha, když lobem překonal Z. Řepku. Maření šancí pokračovalo až do okamžiku, než se Žalud opřel do míče, který zastavila až síť.

Po přestávce dokonal obrat Šutera po rohovém kopu Lukáše Řepky. Pojistku přidal Mutinský přesnou technickou střelou. Za Haiflerovo zahrání rukou ve vápně byla nabídnuta hostům penalta, ale Havlův pokus zlikvidoval Z. Řepka. Ten byl oporou i v závěru utkání.

Podle trenéra Lišan Václava Švelcha byly Senomaty v úvodní dvacetiminutovce lepším týmem, lépe kombinovaly a zaslouženě šly Máchou do vedení. „Postupně jsme však přebírali iniciativu a už v závěru první půle se zdálo, jakoby hosté začali odpadat fyzicky. Důležitý okamžik bylo chycení penalty a vítězství už jsme si v závěru pohlídali,“ popsal duel lišanský kormidelní, který proti Senomatům koučoval naposledy. „I když už o mnoho nešlo, z výhry mám dvojnásobnou radost, neboť to byl po patnáctileté kariéře můj poslední zápas v roli trenéra a hráče Jirky Jelínka, který za mě převezme trénování. Lišanskému klubu nicméně zůstávám věrný, jen v jiné roli, ale na dokopné, když se se mnou kluci oficiálně loučili, jsem byl docela naměkko,“ dodal dojatý Václav Švelch.

So. Kroučová – TJ Slabce 1:3 (0:2)

Výsledek souboje posledního s předposledním nic neměnil, přesto Slabečtí vstoupili do utkání aktivně, což korunoval Melichar ve 13. minutě střelou k tyči. Přicházely i další brankové příležitosti, ovšem ty končily na konstrukci nebo v rukavicích Tomeše. Poslední minutu první poločasu si na centr naběhl opět Melichar a skóroval.

Ve druhé půli zahrávali hosté rohový kop, na který si naskočil Macák a hlavou se trefil přesně. Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem jen Eminger kosmeticky upravil výsledek.

„Přestože jsme nebyli kompletní, dokázali jsme zápas zvládnout. Chtěli jsme vyhrát a konečně se nám to povedlo. Výsledek mohl být i vyšší, ale bohužel nedáváme branky,“ trápí slabá produktivita kapitána Slabec Jiřího Čihu. Také díky ní museli Slabečtí nejvyšší okresní soutěž po roce opustit.

FK Hředle – ČL Kolešovice 4:3p (2:2)

Kolešovice potrestaly produktivitu v úvodu zápasu, když Bechner ve 2. minutě nastřelil pouze tyč. Lavička nejprve střelou k tyči otevřel skóre a ve 24. minutě dalekonosnou střelou pod břevno překvapil Malinovského. Po půl hodině hry se začali trefovat i domácí, Bechner tentokrát mířil přesně. V závěru poločasu vyrovnal Vodrážka z přímého kopu.
Než se po pauze domácí rozkoukali, Lavička zkompletoval hattrick. Hředle vyrovnaly díky dorážce Hladkého. O vítězi v penaltovém rozstřelu rozhodla až jedenáctá série, ve které byli domácí šťastnější.

Vedoucí domácího celku Jan Sklenář hodnotí výkon jako jeden z nejhorších. „Po tyči Bechnera fotbal plakal. Měli jsme optickou převahu, ale to je vše. Ve druhé půli byly šance na obou stranách, naše koncovka ale byla žalostná. Jediným plusem byl pobyt Slámy na hřišti, který se vrací po zranění a výhra na penalty po dlouhé době.“

V závěrečném derby I. B třídy porazil Tatran Lužnou 3:0.
Závěrečné derby v I. B třídě bylo jasně v režii rezervy Tatranu