Spolu s dětskými tanečníky si do Pardubic přijeli zatančit i starší odchovanci souboru, kteří se na soutěžním parketu objevili znovu po několika letech. Přivezli s sebou i Matýska, který v Pardubicích představil dosud nejmenší velikost klubového trička s logem souboru a stal se maskotem výpravy.

Předvedenými výkony Lentilky potěšily krom diváků a svých příznivců i „Chobota" – Jirku Pšenčného, který se této akce účastnil poprvé nejen jako vedoucí souboru Lentilky, ale také jako „prezident" Českomoravské asociace dětských country tanečních souborů. Do této funkce byl pro příští tři roky zvolen na začátku listopadu právě v Pardubicích.

„Účast na podobných mezinárodních akcích je pro děti důležitým zdrojem motivace pro další činnost. Pro vedoucí pak jde především o zpětnou vazbu od odborníků nejen v porotě. Samozřejmě na podobných akcích všichni dobíjíme svoje energetické zdroje, které se při běžné každodenní práci vybíjejí nějak rychleji a rychleji," řekl nám k účasti Lentilek novopečený prezident Jiří Pšenčný.