Z Kleopatry a její družiny se na břehu vyklubaly hasičky z Lubné. Právě si připíjely vínem na šťastnou plavbu. Neckády se účastní pokaždé a pokaždé s jiným nápadem. Nápad je většinou společný. „Pak se sejdeme a celý týden před akcí trénujeme na suchu při lahvi vína. A pokaždé to dopilujeme. Pomáhají nám naši manželé a přátelé. Plavidlo nám sestavili naši muži a víme, že se nepotopí. Důvěřujeme jim,“ shodly se ženy. 


Důkladná příprava se jim vyplatila. Dva ročníky před tím zvítězily. „Poprvé se nás asi pořadatelům zželelo. Plavali jsme v duších, opravdu jsme pokořily samy Lubeňák a byla strašná zima, větší než letos,“ vysvětlovala Kateřina Kandrová. 


Přestože se neckyády letos zúčastnila jen čtyři plavidla, soutěž v plavbě hned tak neskončila, protože se na trasu pustily dvoučlenné posádky na kánoích. Hned ta první zřejmě nezvládla divoké vlny na rybníku nebo souhru vesel a dvakrát se i s lodí vnořila do vln. Přestože muži bojovali statečně, podruhé už do lodi nenasedli.

Na Tuchlovickém letňáči v areálu letního kina trvala zábava až do večerních hodin, při které se vystřídala řada kapel. Chladné počasí mnoho diváků od návštěvy odradilo, takže přišli jen ti skalní. Foto: Jana Jirásková
OBRAZEM: Tuchlovický letňáč nabídl zábavu pro děti i dospělé