Nová střešní krytina na tak rozlehlé ploše, jakou rakovnická radnice má, ale není levná záležitost. Město se proto rozhodlo zkusit získat prostředky na střechu prostřednictvím dotace.

„Požádali jsme si o dotaci z programu Regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na opravy kulturních památek,“ uvedl místostarosta Miroslav Samaš.

Pláž v Hurghadě
Stav Češky pobodané na pláži v Hurghadě se prudce zhoršil

A povedlo se. Na opravu střechy získal Rakovník částku bezmála půl milionu korun. Celkem se ale potřebná suma vyšplhala přes milion korun. „Hodnota zakázky je 1,3 milionu, včetně DPH,“ upřesnil místostarosta Samaš.

Novou střechu si vzala na starosti firma, která vyhrála už dříve vypsané výběrové řízení. A termín dokončení? Hotovo by mělo být k poslednímu říjnovému dni tohoto roku.

Peníze z dotací čerpá město nejen na novou střechu, ale i na fasádu v průchodu radnice. Právě tam se navíc nachází vstup do galerijních prostor, a tak si upravený vzhled jistě zaslouží. Získaná dotace ale tomto případě nepokryje ani polovinu celkových nákladů. Činí totiž 125 tisíc z celkových 427 tisíc korun.

Ilustrační foto
Nové logistické centrum nabídne lidem práci