MŠ Vinohrady je zapojena do projektu Mezi námi mezigeneračně. „Jedná se o spolupráci s domovem na Pražské. Děti tam každý měsíc chodí a v rámci domovinky se stařečky dělají různé věci. Protože je to projekt, na který jsme dostali grant od města, bereme je sebou i na výlet. Aby to nebylo moc daleko, vybrali jsme Farmu Hedecko u Břežan. Mělo by s námi je zhruba dvanáct seniorů,“ přiblížila ředitelka mateřské školy Irena Bartoníčková.

Děti rovněž pravidelně navštěvují různé kroužky. „Máme tu keramiku, kroužek jógy. Děti také chodí do divadla či muzeí. Nedávno byly například na výstavě Fenomén Merkur v mansardě rakovnického muzea, kde si mohly i pohrát, něco se i dozvěděly, takže byly nadšené. Předtím jsme byli na představení Vodník Česílko v Tylově divadle, jinak si pro menší děti zveme divadla i přímo k nám,“ sdělila Irena Bartoníčková.

Školka rovněž před Velikonocemi chystá dílničky pro rodiče, které se dělají vždy na jaře a na podzim. „Děti tak společně spolupracují se svými rodiči. Na závěr školního roku ještě chystáme sportovní odpoledne, kam chodí nejen děti, ale rovněž i jejich rodiče,“ dodává ředitelka MŠ Vinohrady Irena Bartoníčková.

Už zítra v tištěném vydání Rakovnického deníku představíme Modré pastelky z MŠ Vinohrady

Emanuely vedou učitelky Mirka Hamouzová a Vlasta Trousilová.
Emanuelové mají rok kocoura Matyáška, Ferdíci rok tužtičky
Záchranář David Brabec.
Poděkování za záchranu života dostal záchranář po roce a půl