Pozvání 
k zábavnému odpoledni přijali také jejich přátelé z domovů ve Slaném a Velvarech. Ředitelka novostrašeckého zařízení pro seniory Miluše Jůnová upozornila: „Jsme tady v Roztokách v chatě Ludmila už poosmé. Berounku a náš několikadenní každoroční pobyt u ní si naši klienti natolik oblíbili, že si začátek léta už ani nedovedou jinak představit." Na Křivoklátsko dorazili již v pondělí a domů do Nového Strašecí se budou vracet dnes ráno. Na fotografii vidíme záběr z jedné z patnácti pečlivě připravených a secvičených notoricky známých scének ze zmíněných filmů, která dostala název Babský bál.

Stačí napsat názvy některých dalších výstupů a každému je hned jasné, čeho byli diváci Hoštického odpoledne svědky: Škopková sleduje v televizi Angeliku, Nákup počítače v NDR, Konopnice se Škopkovou si vrací svatební dary přes plot…

Miluše Jůnová mimo jiné také tlumočila pozvání Zdeňka Trošky: „Zve klienty i zaměstnance Domova v Novém Strašecí i ve Slaném do Hoštic. Prý nás osobně provede místy, kde se natáčely jeho tři slavné české komedie. Další dobrá zpráva je, že autobus už je objednán, a tak můžeme devatenáctého července vyjet na výlet do jižních Čech."

Dojemným okamžikem pak bylo předání dárků Emilce Krejčové, která je letos klientkou domova už 25 let. Viditelně dojatá, se slzami v očích, přijala z rukou Miluše Jůnové parfém a čokoládový dort.

Dárek seniorům a zaměstnancům domova přivezl už v pondělí jejich přítel, rybář Josef Kocman: třicet vlastnoručně ulovených, vykostěných a obalených pstruhů! A také mladí rakovničtí boxeři, kteří si připravili krátké vystoupení.

Ve středu si nejprve senioři poslechli vyprávění hasičů a byli svědky autentické ukázky zásahu při požáru. Pak skupina výletníků zamířila na Branovský luh k návštěvě Pamětní síně Oty Pavla a s kytarou do hostince U Rozvědčíka.