Nabízet čokoládu na maturitním plese nebylo tentokrát nic neobvyklého. Maturanti celý ples připravili v duchu filmu Karlík a továrna na čokoládu. Atmosféru doplňovala fialovozlatá výzdoba sálu. Prvním velmi lahodným soustem, které zůstávalo dlouho na jazyku, bylo předtančení maturantů v rytmu valčíku.

Pro odlehčení přítomní ochutnali něco z twirlingu, vystoupení podobné mažoretkám, ale s více prvky tance a baletu. Po originálním nástupu maturantů podle choreografie Bára Ladrové, pomocníci z nižších ročníků natáhli červený koberec.

Pak už se podával ten největší kus té nejlepší čokolády: šerpování maturantů. Kromě šerpy, kterou každý z nich dostal, na maturanty „vyplavalo" například, že mají nejraději bílou čokoládu s mandličkami, že jim škola vzala představu o tom, že ví vše, a že by chtěli být superhrdinou. Ostatně další podrobnosti se přítomní dočetli v maturitních novinách. Tam mimo jiné našli kompletní seznam maturujících umpalumpů, jméno majitele továrny a ředitele gymnázia Richarda Spiegla, lektora umpalumpů, neboli třídního ze čtvrté A Karla Schejbala a ze čtvrté B Alexandru Tůmovou.

Půlnoční překvapení ani tentokrát nemohlo chybět. Přítomní si ho vychutnali hned dvakrát. Každá třída předvedla to své. Spojujícím prvkem byl tanec, opět vše v režii studentů. Hrála kapela Bosáci z Příbrami.