„Ten nápad, aby zde měla sídlo státní policie, se mi líbí a podporuji ho. Je to nejlepší řešení, jak využít objekt po vojenské posádce," nechal se slyšet dříve starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl (ODS). Jenže. Jednání ohledně možného sestěhování jednotlivých útvarů policie v Rakovníku se podle zjištěných informací Rakovnického deníku zatím příliš neposunula.

„Vše je beze změny od poslední poskytnuté informace," seznámil ředitel rakovnické policie Jiří Šiler a jedním dechem dodal: „Zájem rakovnické policie o prostory po bývalé vojenské posádce stále trvá a ještě vedeme některá jednání, ale ty nechci blíže konkretizovat."

Přestěhováním sídla rakovnické policie by se celkově zlepšil servis pro občany, jelikož v současné době jsou jednotlivá oddělení (kriminální, dopravní inspektorát) státní policie umístěna různě po Rakovníku. Sestěhování jednotlivých oddělení rakovnické policie by uvítali nejen samotní policisté, ale také jistě občané. „Přestěhování jednotlivých policejních oddělení pod jednu střechu by bylo vhodné nejen pro samotné policisty a jejich komunikaci mezi sebou, ale také by to bylo velmi výhodné pro samotné občany. Lidé se musí velmi často přemisťovat mezi jednotlivými odděleními, takto by měli daleko lepší servis, tedy vše na jednom místě," komentoval před časem Jiří Šiler.

„Výhodné by to určitě bylo. Zvláště, když by člověk potřeboval něco řešit, přebíhání přes celé město určitě není dobré. Zase na druhou stranu, to, že jsou policisté nyní v centru, není také na škodu," reagoval Petr Razím.

Už dříve se ale vedení středočeské policie nechalo slyšet, že by o některé části areálu zájem mělo, ale rozhodující jsou ekonomické důvody. „Jsou tam objekty, které by pro nás vhodné byly, ale myslím si, že jako celek to není v současné době v ekonomických možnostech středočeské policie," řekl koncem ledna Českému rozhlasu Region krajský policejní ředitel Jan Ptáček.

Další možností je, že by se do rakovnických kasáren mohli vrátit vojáci. Řekl to na posledním sezení Hnutí Ano Miroslav Samáš. Ten prý v tomto ohledu vede i patřičné kroky. „Do příštího sezení chceme mít nějaké závěrečné stanovisko, pokud to tedy půjde," řekl Martin Petr, předseda Oblastní organizace Hnutí Ano v Rakovníku.