Ale samy zůstaly ušetřené. Zřejmě proto, že jejich kolegyně hasičky udělaly na hranici čarodějnici vycpanou slámou. Jejich protějšky proměna překvapila i doma: „Mě manžel řekl, že konečně vypadám k světu. Stačilo jen se trochu přilíčit… " prohlásila Irena Volevecká, která je členkou lubenské zásahové jednotky a kolegové jí radili, aby takhle jezdila na zásahy.

Podobně na tom byla i Lenka Cajthamlová. Ta se na slet jak se patří vyparádila. Prohrábla skříně a co nenašla, tak jí půjčily kamarádky. Pečlivá příprava se vyplatila. Lenka Cajthamlová (na fotu vpravo, vlevo Irena Volevecká) zvítězila při soutěži o nejhezčí čarodějnici mezi dospělými. Obě čarodějnice stihly „přiletět" ze Zbečna, z první letošní soutěže 
v požárním útoku dětí. Stejně soutěžily letos i děti. Těch se sešlo zhruba deset. Čekaly na ně sladké odměny, dorty, rumové pralinky a další sladkosti. Asi kolem sedmé večer vzplála přes malé technické problémy vatra se slaměnou čarodějnicí.

Tu, jak již bylo řečeno, připravily hasičky. Ty, co nejezdí k požárům, zajišťují různé technické a organizační věci," řekl velitel Sboru dobrovolných hasičů v Lubné Petr Cajthaml. Hasiči totiž jako každý rok čarodějnice v Lubné ve spolupráci s obecním úřadem připravili. Lidé se při dobré muzice kapely Hon na medvídka dobře bavili asi tak do půlnoci.