„Jsou to staré stroje a rarita a to mě na nich přitahuje," vysvětloval své zaujetí David Veselý. Určitě také pomohlo, že mopedy viděl u svého strýce. Zatím tedy mají jeden stroj. Opravili ho jen tak pro zábavu. Ale dál se ještě uvidí, třeba se sbírka rozroste. Z Nového Strašecí vyjela do Roztok celá skupina, její vedoucí Vladimír Vopat, Kryštof Linke a další. K tomu ještě mechanik Tomáš, bratr Davida. Ten do Roztok dorazil autem.

Po vlastní ose cestu zvládli zhruba za pětatřicet minut. Propagační jízda mopedů byla pro Davida první jízdou vůbec, nedávno totiž udělal řidičský průkaz.

Na stadion David Veselý přesedlal ze čtyřkolek. Na nich začínal asi v devíti letech. První byly čínské. S nabitými zkušenostmi si pořizoval čím dál výkonnější. Nyní už David jezdí na čtyřkolkách s nejvyšším výkonem v republice. Už má na svém kontě i několik pěkných úspěchů. Na mistrovství republiky skončil na třetím místě, na prvním místě v kategorii hobby. Trénovat na čtyřkolkách se podle zkušenosti Davida u nás moc nedá.

„Po polích nejezdíme, spíše se soustředíme na tratě. Ty jsou ale spíše na Moravě. Nejbližší trať je u Ředhoště, u Slaného," popisoval David.

Rozdíl mezi mopedem a čtyřkolkou je podle něj velký. Moped jede pomalu, přesto je na něm hezké svezení. Letošní propagační jízdu plánoval spolu s kolegy dojet až do konce, obě etapy až do Muzea motocyklů v Křivoklátě.