„Opravy budou na základě požadavku současného nájemce provedeny až po sezoně, to znamená, že k jejich zahájení dojde v průběhu měsíce září," informovala mluvčí rakovnické radnice Alida Štulajterová. Starosta města už dříve doplnil, že staré sociální zařízení bude nahrazeno novým a kromě toho také zde přibudou sprchy.

Motorkáři: nemáme už zájem

Kdo se bude nově starat o areál Tyršova koupaliště, jediného přírodního koupaliště na Rakovnicku, není ještě vůbec jasné. V tomto týdnu se totiž otevíraly obálky s doručenými nabídkami. „O všem bude teprve jednat rada a členové komise jsou vázáni mlčenlivostí. Nemohu vám tedy říci zatím žádné bližší informace," reagovala Alida Štulajterová.

Jak se ale Rakovnickému deníku podařilo zjistit, mezi žadateli rozhodně není klub rakovnických motorkářů Astacus. Právě tento klub měl o pronájem areálu před několika lety zájem, nakonec ale dostal přednost Miroslav Polcar, a to podle vyjádření rakovnických motorkářů za podivných okolností.

„Výsledek zadávacího řízení, do něhož jsme s naší vizí progresivního fungování Tyršova koupaliště před dvěma roky vstoupili, byl zfalšovaný, když výběrová komise umožnila budoucímu «vítězi», aby mezi dvěma termíny, tedy otevíráním obálek a závěrečným hodnocením, umožnila druhému v pořadí upravit svoji nabídku na úroveň nabídky klubu Astacus. Jednalo se o evidentní podvod, o manipulaci máme doklady," reagoval na dotaz Rakovnického deníku za rakovnický klub motorkářů Jaromír Tupý a podotkl: „Motorkáři z Astacusu nabízeli vybudovat multifunkční prosperující Tyršovo koupaliště, přednost ale dostal ten, který měl prioritu jinou a proto v tomto roce končí."

Před vypuknutím letních prázdnin by se přeci jen ale mohl areál Tyršova koupaliště dočkat nějaké změny k lepšímu. Opravy by se totiž mělo dočkat venkovní posezení, jenž je nyní v tak dezolátním stavu, že jej nelze vůbec používat. „Cena za opravu by se měla v součtu pohybovat kolem čtyřiapadesáti tisíc korun," doplnila informace Alida Štulajterová. Areál venkovního posezení opraví studenti Střední integrované školy Rakovník.