Tentokrát se při oslavě svátku sešli v Heřmanově, ve středisku Rakochmelu Kolešovice. Ale nebyli tu jen pěstitelé, ale také zemědělci, obchodníci a všichni lidé z naší žateckorakovnické oblasti s chmelem nějak spjatí. Protože je pořádání oslav putovní, tentokrát připadlo na kolešovický Rakochmel.

„V loni jsme se sešli v Ročově a tam už padl návrh, abychom příští setkání uspořádali u nás. Tak jsme to jako jeden z největších pěstitelů chmele na Rakovnicku vzali. Pomáhal nám organizační výbor, v něm byli okolní chmelaři," řekl za pořádající Rakochmel Miloslav Mánek.

Zaměstnanci Rakochmelu zkrášlili celý areál. S výzdobou pomohl také Radek Dvořák za Obecně prospěšnou společnost Rakovnicko. Vystavil Deset zastavení s chmelem a pivem od Libora Daenemarka a Jiřího Duchka. Dále nabízel křivoklátské pivo.

Tentokrát se sešlo na sto lidí. S dobrým pivním mokem a grilovanou flákotou klábosili a oslavili svátek všech chmelařů, zemědělců a potravinářů. Samozřejmě probrali rýsující se úrodu chmele.

Začalo se v odpoledních hodinách, k velmi příjemné náladě přispělo i nádherné počasí.
Po celý večer byla k dispozici spousta grilovaného, smaženého a uzeného masa, sýry a sladkosti. K pití byl široký výběr nápojů a samozřejmě sedm druhů piv.

V podvečer se chmelaři utkali v chmelařském trojboji. To znamenalo ruční česání chmele, koulení pivovarských sudů a pití piva na čas. Poté se losovala tombola. Až do ranních hodin k tanci a poslechu hrála skupina Šlapeton.