Atmosféru plesu dodávaly dobové fotografie maturantů i absolventů na schodišti, vytvořené teprve nedávno v Železničním muzeu Lužná nebo v Šalandě. Jeden tisíc, šest se balónků, velká lízátka a cukrovinkami vyzdobené stoly napovídaly, že třicátá léta budou opravdu sladká.

O tu správnou náladu na parketě se postaral velký swingový orchestr For Evegreens ze základní umělecké školy v Rožmitálu pod Třemšínem. Obrovskou párty zahájili sami studenti předtančením. Uprostřed parketu se vynořila z kouřové clony skupina tanečníků a předvedla moderní baletní číslo. Pak se přidali dámy v dlouhých róbách a pánové v oblecích a nesli se po parketu v rytmu watlzu.
Choreografii vytvořil Jakub Nový, maturant z třídy 2. NA nástavbového studia oboru podnikání: „Neměli jsme žádného choreografa, pustili jsme se do toho sami. Předtančení, nástup i půlnoční překvapení jsme cvičili zhruba tři měsíce. Walz jsme zvolili proto, aby se hodil do třicátých let."

Přesto, že se ples nesl v duchu třicátých let, dál odvíjel se podle známého scénáře dnešních maturitních plesů. Po slavnostním nástupu se rozvinul od pódia červený koberec. Po něm v doprovodu své oblíbené skladby a za vodopádu mincí kráčeli maturanti a absolventi ke svému třídnímu učiteli pro šerpu.

Na studenty přitom kolikrát „praskly" pěkné věci, například, že mají nejraději přestávku, že ještě nevědí, co budou dělat po maturitě a že jejich nejoblíbenější koníčkem je spánek… Ale na druhou stranu, že mají rádi chemii, chtějí pracovat, studovat nebo se stát kriminalistou či veterinářkou,

Maturanty třídy 2. NA (nástavbové studium oboru podnikání) ošerpoval třídní učitel Jaroslav Krob, třídu 2. NB, stejného oboru ošerpovala třídní učitelka Milena Knappová a absolventy 3. B ošerpovala třídní učitelka Ilona Novotná. Následovalo srdečné stisknutí rukou, děkování, přání všeho dobrého do života i od ředitele školy Karla Mencla a jeho zástupkyně Marie Cafourkové. Došlo také na upřímné slzy. Pak ještě přípitek na zdraví a s chutí do maturity a závěrečných zkoušek.

Program zpestřilo vystoupení cvičenek aerobiku a roztleskávaček. Samozřejmostí byla bohatá tombola s pěti sty cenami. Při půlnočním překvapení si pedagogický sbor vyjel nablýskaným veteránem mercedesem do kabaretu. Vystupovali tu tanečnice a pánové z třicátých let. Přidávaly se k nim další s tancem ve zcela moderním stylu. Aktéři svým temperamentním pohybem strhli ke společnému tanci přítomné diváky. V závěru se ve svižném rytmu na parketu vlnil každý, kdo měl chuť.