Například rodina Herinkova ze Všetat si vyšlápla na tu desetikilometrovou: „Bylo to moc hezké. Chodíme pravidelně od dětství. Nenecháme si pochod ujít. Máme rádi i Otu Pavla." Na desítku se vydal i tradiční účastník, už 93letý celoživotní sportovec Jaroslav Sklenář z Králova Dvora. "Dnes šel po osmadvacáté," prozradil s tím, že ještě před sedmi lety trasu běžel!

Turisté i ostatní hosté si pak mohli vybrat z pestrého doprovodného programu. O dobrou náladu se celou hodinu svými osvědčenými hity postarala kapela ZUŠ Rakovník The Small People. S tanečním pásmem na staropražské písničky vystoupily děti z mateřské školy v Berouně. Památku Oty Pavla si přítomní připomněli při pietním aktu u pamětní desky spisovatele. Od 18 hodin zahrála skupina Ideal Band.

Oslavy pětistého výročí založení pivovaru na hradě Křivoklátě.
Pět set let oslavili ochutnávkou piva z malých pivovarů

Pochod krajem Oty Pavla navštívili vzácní a zajímavý hosté: Ivo Novák, československý reprezentant a obránce Dukly Praha a záložník tým Ivo Urban, který byl na slavném zájezdu v New Yorku ještě s redaktorem Otou Pavlem. Otu zná od dětství. Vyrostli spolu v Praze. Ota Pavel jako kluk fandil Spartě a Ivo Urban Slávii.

Dále tu byl předseda představenstva fotbalové Dukly Praha Bohumil Paukner, hráč Dukly Praha Miroslav Mück. Příslušníci Dukly Praha sem zavítali po dvou letech. „Dříve sem hráči Dukly Masopust, Kučera a další jezdili. Na této akci byli mí kolegové před dvěma lety. Dokonce tu sehráli přátelský zápas. Táhne nás sem krásný kraj a samozřejmě spojení s Otou Pavlem, který Duklu Praha ve svých knihách oslavil a proslavil. Je to úžasné, že tenhle velký spisovatel dokázal vyjádřit svůj obdiv a zároveň ocenit tu dřinu fotbalistů. Sám s nimi trénoval," popisoval Bohumil Paukner.

Josef Masopust na Otu Pavla vzpomínal s tím, že když ho poznali, brali ho jako nějakého novináře, který se podívá do Ameriky. Když s nimi trénoval, začali ho brát, jako někoho, kdo se chce skutečně o práci ve fotbale něco dozvědět. Byl mezi nimi moc hezký vztah.

Na Mšeckém létu vystoupil Marek Ztracený
FOTO, VIDEO: Marek Ztracený představil ve Mšeci novou píseň