Právě o takovém případu informovala mluvčí policie Michaela Richterová. Na malou obezřetnost doplatila 83letá seniorka. Podvodníci zavítali k jejímu bytu v panelovém domě v ulici Čs. Legií v Rakovníku. Nabídli ji výměnu zámku, za což požadovali předem zaplatit 5,5 tisíce korun. Žena s návrhem souhlasila a mužům peníze vyplatila bez jakéhokoli dokladu či vykonané práce.

Záchytka. Ilustrační foto.
Opilci dluží za pobyt na záchytce statisíce

Podvodníci však nakonec opravdu na dveřích začali pracovat. Místo bezpečnostního zámku ale seniorce nainstalovali pouze krycí plech a poté s hotovostí odešli. Policii se je zatím nepodařilo vypátrat.

Není vyloučeno, že takových případů je mnohem víc. Policisté proto vyzývají nejen k vlastní opatrnosti, ale zvláště k informování o takovém jednání i mezi svými příbuznými a známými, kteří by se mohli stát další obětí a zbytečně tak přijít o desetitisíce korun. Podvodníci se totiž nemusí orientovat pouze na zámky dveří, ale pravděpodobně budou nabízet také opravy či výměnu domovních okapů či dalšího vybavení.

Milan Sýkora mladší (vpravo) dal Třemošné dvě branky
Sýkora: Překonat tátu? To opravdu nebude jednoduché

„Bude-li vám někdo nabízet opravu či výměnu čehokoli, aniž byste si někoho pozvali, neváhejte se obrátit na policii. Zavolejte buď bezplatnou linku 158, nebo navštivte nejbližší policejní služebnu," radí občanům Michaela Richterová.