Program otevřeli páťáci tancem, který nacvičili s Honzou Onderem. Dál se pokračovalo ve svižném rytmu. Na pódium nastoupili sportovci z Asociace sportu pro všechny s vystoupením Pohyb před večerkou. Čtyřmi ročními obdobími provedly zcela naplněné letní kino děti z Mateřské školky Průběžná. Například v létě si zatančily v rytmu Pomády.

Na parket v moderním tanečním rytmu vpluli členové Tanečního klubu Admira. Indiánské snění předvedli žáci Druhé základní školy v Rakovníku. Aerobik zacvičily dívky z Profi fitnes Millenia.
Patnáctý ročník Hurá na prázdniny si nenechala ujít žádná škola, školka ani zájmová organizace. Nově mezi účinkující přibyl například taneční klub.

„Nové je vlastně každé vystoupení. Tentokrát jsme oslovili všechny instituce ve městě a neuvědomuji si, že by tu některá nebyla," vysvětlovala ředitelka Městské knihovny v Rakovníku Milena Křikavová.

Poprvé se akce Hurá na prázdniny uskutečnila V Brance. Děti tam měly různé hry a soutěže. „Tam je malý prostor. Chodily tam děti ze školek, moc jsme se tam mačkali a byl tam zmatek. Takže rok nato jsme vystoupili v letním kině," popisoval začátky Milena Křikavová. První vystoupení v kině bylo spojené se křtem pohádkové knihy vydané knihovnou. Akce se rozrostla do velkých rozměrů. „Nás to baví. Se školami je výborná spolupráce. Oslovujeme je koncem kalendářního roku, kdy jim řekneme téma, aby se připravily. Vystoupení mohou využít třeba i při besídkách. V březnu už chceme vědět, kdo se určitě zúčastní," řekla Křikavová.

Zvolení tématu je otázkou okamžitého nápadu. Tentokrát „Nám se nechce spát" bylo téma volnější. V podstatě se do něj vešlo cokoliv.