Rakovnická policie podle ní vyšle do terénu a hlavně pak na frekventované silnice více policistů. „Hlídky se budou zaměřovat na dodržování maximální povolené rychlosti, také se zaměří na řidiče za volantem pod vlivem alkoholu, používání bezpečnostních pásu, ale také například na správnou přepravu dětí," reagovala na dotaz Rakovnického deníku mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová. Policejní hlídky se s největší pravděpodobností zaměří na hlavní silniční výpadovky z města Rakovníka, dále pak na rychlostní silnici R6 a také na část dálnice D6.

„Hlídky budou ale také v obcích," doplnila policistka Michaela Richterová. V rámci dopravně bezpečnostní akce budou policejní hlídky ve větší míře dohlížet na provoz na silnicích nejen v pátek 1. července, ale i v sobotu. Pokračovat v akci budou pak policisté podle informací Rakovnického deníku od osmého do desátého července.

Podle policistů by měli být řidiči opatrní v prvních dnech začátku letních prázdnin. Spousta rodin totiž vyjíždí na dovolenou. Řidiči by podle policistů měli také zejména v parních dnech dělat častější přestávky během řízení kvůli únavě.