Nejen, že řidiči místy neprojedou a chodci neprojdou. Zrušena, a to bez náhrady, bude také autobusová zastávka v místě uzavírky. Kdo byl tedy zvyklý využívat hromadnou dopravu a nastupovat právě naproti místnímu Kulturnímu centru, má na dalších šest týdnů smůlu.

Uzavírka totiž bude trvat až do pondělí 6. listopadu. Důvodem je rozsáhlá a dlouhodobá rekonstrukce prostranství Na Sekyře. Její součástí je také celková rekonstrukce chodníků, osvětlení, obnova veřejné zeleně i dopravního značení v těchto místech. Práce byly vyčísleny na bezmála osm milionů korun a skončit by měly začátkem června příštího roku.

Ilustrační foto.
V tanečních kurzech už jsou rukavičky pasé
Peníze. Ilustrační fotografie.
Příspěvky na sport zvýhodní rakovnické děti

Zejména v ranních a odpoledních špičkách se tak dá očekávat, že ve městě budou stát kolony aut. Týká se to zvláště úseku od křižovatky Na Sekyře Trojanova po křižovatku Na Sekyře Nádražní.

Nejen do prostranství Na Sekyře se vedení města rozhodlo investovat milionové částky. Na nový chodník a moderní veřejné osvětlení za více než milion korun si sice budeme muset ještě chvíli počkat, úseku od křižovatky Na Váze po Poštovní ulici ale bude revitalizace jistě slušet také.