V pondělí odpoledne se zde odehrálo malé slavnostní setkání. Jeden z vedoucích kroužku, Jiří Cafourek, vysvětlil: „Za pomoci sponzorů a dobrovolníků se nám podařilo tento prostor zrenovovat a vytvořit z něj místo vhodné pro naše vzdělávací činnosti."

Objekt, který až doposud stál jako nevzhledné  memento zchátralé budovy v Luženské ulici, je změněn k nepoznání. Má novou fasádu, uvnitř dlažbu, nová okna. Zkrátka voní novotou. „Zahájení činnosti této klubovny je pro náš kroužek významnou událostí. Budeme zda učit mladé včelaříky  lásce k přírodě. Tak jako doposud s nimi budeme hovořit o významu hmyzích opylovatelů a především znalostem o včelách a včelaření," slíbil Jiří Cafourek. Formou přátelského posezení a povyprávění u lahodných včelích produktů(med, medovina, medovník) čas v prostorách klubovny příjemně plynul. 

Mimo jiné se zde sešli: ředitel Střední zemědělské školy Rakovník Ivan Kup, učitel odborných předmětů František Pazdera, ředitelka Muzea TGM Rakovník Magdaléna Mikesková Elznicová, vedoucí Odboru životního prostředí MěÚ Rakovník Alena Škoudlínová, za Naučné středisko ekologické výchovy Kladno zde hovořila Dana Belušová, a majitel Copycentra Rakovník Petr Cafourek. „Sešli se zde lidé, kteří našemu kroužku fandí a různou formou nám pomáhají. Patří k nim i Jaromír Roušavý, který nám třeba sponzorsky pomáhá s dopravou. Všem děkujeme," dodal Jiří Cafourek.